Hrvatska zajednica županija

U Radnoj skupini za funkcionalnu i fiskalnu decentralizaciju i zagorski župan Željko Kolar

Objavljeno: 06.03.2016. mladenmandic

U Hrvatskoj zajednici županija održana je konstituirajuća sjednica Radne skupine za izradu modela funkcionalne i fiskalne decentralizacije. U Radnoj skupini su predstavnici deset županija, među kojima je i Krapinsko – zagorska, a član Radne skupine je zagorski župan Željko Kolar.

Konkretni prijedlozi

Članovi Radne skupine iznijeli su konkretne prijedloge decentralizacije u školstvu, zdravstvu i socijalnoj skrbi. Za svako područje predložili su rješenja, a dodatne prijedloge skupit će u dokumentaciju i pripremiti konkretna rješenja, koja će predstaviti na Izvršnom odboru.
Na sjednici je istaknuta i spremnost županija na preuzimanje određenog dijela posla, jer su županije nezaobilazne i potrebne u procesu decentralizacije. Kao glavnu prednost članovi Radne skupine navode znanje zaposlenika te slušanje i uvažavanje mišljenja onih koji ih okružuju, te ih sukladno tome treba uključiti kao ravnopravne sudionike.

Odluka predsjednika

Odluku o osnivanju Radne skupine donio je početkom veljače predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk. Radnu skupinu čine predstavnici Bjelovarsko – bilogorske, Koprivničko – križevačke, Krapinsko – zagorske, Međimurske, Osječko – baranjske, Primorsko – goranske, Šibensko – kninske, Vukovarsko – srijemske, Zadarske te Zagrebačke županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba