Zlatko Komadina

“Nije u redu što su Hajdaš Dončić i zagorski SDP-ovci dali javnu podršku Milanoviću, članovi svojom glavom moraju odlučiti za koga su”

Objavljeno: 24.02.2016. mladenmandic

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i primorsko – goranski župan, u sklopu svoje predsjedničke kampanje za čelno mjesto u SDP-u, danas je bio u Zagorju.

Prije skupa na kojem je bilo nešto više od 20-ak članova SDP-a, Komadina je rekao kako je Zagorje, baš kao i njegova Primorsko – goranska županija, oduvijek bilo socijaldemokratsko.

Demokratičnost i decentralizacija

– Ako mene izaberu za novog predsjednika SDP ja ću se od sadašnjeg prvenstveno razlikovati po demokratičnosti i decentralizaciji stranke. Moramo uvažavati jedni druge i okupljati se. Nužno je da ojačamo povjerenje građana kako bismo mogli preuzeti odgovornost za Hrvatsku – rekao je Komadina.

Na upit koliko glasova očekuje iz Zagorja, Komadina je rekao kako SDP broji 37.500 članova i u svakoj će županiji nastojati osvojiti barem 50 posto plus jedan glas, pa tako i u Zagorju, no smatra kako nije u redu što su predsjednik zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić i čelnici gradskih i županijskih organizacija SDP-a u Zagorju, dali otvorenu podršku Zoranu Milanoviću jer, kaže, članovi su ti koji svojom glavom po sistemu “jedan član – jedan glas” sami moraju odlučiti za koga će glasati.

Na skupu je rekao kako su SDP-u nužne promjene kako bi bili bolja stranka.
– Pitam javno gdje su sad Mirela Holy, Ivo Josipović, gdje su oni koje smo isključili iz stranke, gdje su svi oni stručnjaci koji su s nama kreirali politiku stranke. Gdje su žene i mladi za koje se toliko zalažemo. U stranci imamo 38 posto žena, a u Saboru ih je svega sedam, odnosno 15-ak posto, nemamo niti jednog sabornika mlađeg od 30 godina. Mi smo ljevicu u Hrvatskoj rasuli i izgubili na protestne glasove prvo Mirele Holy i Živog zida, a na kraju i Mosta. U prošlom sazivu Sabora imali smo 21 mandat više, a HDZ 11 mandata manje. Što nam je danas ostalo? Imamo samo dva župana i dva gradonačelnika većih gradova. I onda nitko ne može govoriti da smo mi pobjednici izbora. Donekle nas je spasila samo rasprava o “ustašama i partizanima” koje je ljude ipak aktiviralo da glasaju za nas, a ne za “crni” HDZ. No, mi trebamo korjenitu promjenu u kojoj neće do izražaja dolaziti samo jedan pojedinac, već svi skupa moramo raditi za dobrobit SDP-a – istakao je Komadina, dodavši i da u stranci trebaju prestati s ružnim uvredama na račun ljudi koji ga podržavaju, prvenstveno Rajka Ostojića, Davora Bernardića i Ive Baldasara.

Zagorci na skupu

Na skupu u Zaboku od poznatijih SDP-ovaca uz Davora Bernardića, pojavili su se gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik zabočke Gradske organizacije SDP-a Ozren Hanžek, zatim bivši zagorski dožupan Đovani Broz koji je i šef kampanje za Zagorje, Stjepan Pavliša i donačelnici Klanjca i Kumrovca Zvonko Sever i Želimir Vlaisavljević. Nakon Zaboka, Komadina je svoj program predstavio i SDP-ovcima u Pregradi, a prije unutarstranačkih izbora 2. travnja, Zagorje će, rekao je, posjetiti još jednom.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba