Savez za rijetke bolesti

U tijeku kampanja “Zagrli za rijetke bolesti” – pošaljite fotografije zagrljaja

Objavljeno: 25.02.2016. mladenmandic

Uz Međunarodni dan rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti prošle je godine pokrenuo kampanju “Zagrli za rijetke bolesti”. U sklopu kampanje prikupljale su se fotografije zagrljaja i objavljivale na Facebook stranici Saveza.
S obzirom na uspjeh prošlogodišnje kampanje, a u smislu podizanja svijesti javnosti o potrebama ljudi koji boluju od rijetkih bolesti, Hrvatski savez za rijetke bolesti ove je godine odlučio akciju proširiti. Prijavili su se na obaranje Guinnessovog rekorda u broju prikupljenih fotografija zagrljaja objavljenih u online albumu.
Riječ je o međunarodnoj kampanji “Hug For Rare” u koju su se do sada uključile brojne državne institucije, kompanije, te javne i privatne osobe iz Hrvatske te još deset drugih zemalja.
Rijetke bolesti su, prema definiciji, one koje se javljaju na manje od petero na deset tisuća stanovnika. Od raznih vrsta rijetkih bolesti u Hrvatskoj boluje oko 250 tisuća građana. Zbog malog broja oboljelih od pojedine bolesti, ni javnost, a ni struka nemaju dovoljno znanja o njima.
Kampanja traje od 21. do 27. veljače, a fotografiju zagrljaja je potrebno snimiti u navedenom razdoblju te je postaviti na web platformu https://hugforrare.com/.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba