IZBORNA SKUPŠTINA

Josip Lazički ostaje predsjednik “Vinagorske kubure“, udruga započela s organizacijom “Zavjetnog hodočašća kuburaša“

Objavljeno: 22.02.2016. Jelena Jazbec

Članovi udruge “Vinagorska kubura“ u nedjelju su u prostoru Vatrogasnog doma na Vinagori održali Izbornu skupštinu. Jednoglasnom odlukom svih prisutnih članova izabrano je novo rukovodstvo udruge za sljedeće mandatno razdoblje, u trajanju od četiri godine. Za predsjednika je izabran Josip Lazički, koji je tu funkciju obnašao i u protekle četiri godine. Za njegova zamjenika izabran je Dragutin Zaić, a za zapovjednika Ivo Žnidarec.

Financijsko izvješće

Osim odabira novog rukovodstva, podneseno je i financijsko izvješće za 2015. godinu te osvrt na rad društva u protekloj godini. Tajnik udruge Darijo Špiljak istaknuo je najvažnije prošlogodišnje aktivnosti, kao što su organiziranje Zavjetnog hodočašća kuburaša i prigodnog programa povodom Praznika rada, kao i hodočašće u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac. Napravljen je i plan rada za 2016. godinu. S obzirom na dugogodišnju tradiciju uskrsnog pucanja iz kubura na Vinagori, udruga će i ove godine organizirati Zavjetno hodočašće kuburaša na Uskrsni ponedjeljak.

Jedinstven događaj

Radi se o jednom od najvažnijih događaja u Župi Pohoda BDM Vinagora, prepoznatljivom i jedinstvenom za čitavo područje Grada Pregrade, u sklopu kojeg će “Vinagorska kubura“ ugostiti dvadesetak kuburaških udruga iz svih krajeva Hrvatske, a u očekivanju velikog broja posjetitelja, na skupštini su podijeljeni radni zadaci za članove organizacijskog odbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba