VATROGASNI ISPIT

Prevrnuo se, a potom i zapalio kombi u neposrednoj blizini šume i gospodarskog objekta

Objavljeno: 22.02.2016. mladenmandic

U nedjelju ujutro u Vrhima Pregradskim, prevrnuo se, a potom i zapalio kombi u neposrednoj blizini šume i gospodarskog objekta. Vozač je ostao prikliješten volanom i visio je iz prevrnutog kombija. Na mjesto intervencije uputili su se članovi Vatrogasne zajednice grada Pregrade te DVD-a Klenovec iz susjedne općine Hum na Sutli.

Rezali krov

Dolaskom na mjesto intervencije započelo je gašenje zapaljenog vozila pjenom, štićenje objekta, te nakon gašenja požara spašavanje vozača iz prevrnutog kombija. Vatrogasci su pristupili rezanju krova, te odmicanju volana od prikliještene osobe. Ozlijeđena osoba je s teškim ozljedama izvučena iz vozila i transportirana u obližnju bolnicu.

To je bio dio scenarija na ispitu vatrogasaca za specijalnost spašavanja pri tehničkim intervencijama, kojeg su organizirale Vatrogasna zajednica grada Pregrade i Vatrogasna zajednica Huma na Sutli u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Krapinsko – zagorske županije.

Pismeni dio ispita

Nakon praktičnog dijela, u prostorijama DVD-a Pregrade, odradili su i pismeni dio ispita. Osposobljavanje je vodio vatrogasni tehničar specijalista – viši vatrogasni časnik Marjan Čuček. Ispitu je pristupilo ukupno 27 vatrogasaca – 14 članova DVD-a Pregrada, dva iz DVD-a Vinagore, dva iz DVD-a Stipernice, jedan iz DVD-a Benkovo, te osam vatrogasaca iz DVD-a Klenovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba