Osnovna škola Zlatar

Karla Premor izabrana za prvu dječju gradonačelnicu

Objavljeno: 21.02.2016. mladenmandic

Karla Premor, učenica sedmog razreda Osnovne škole u Zlataru, izabrana je na sjednici Dječjeg gradskog vijeća Zlatara za prvu dječju gradonačelnicu.

Na sjednici je bilo šestero predstavnika iz zlatarske Osnovne škole, dok je troje predstavnika škole iz Belca izostalo. Za predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća izabrana je također sedmašica Iva Mikulec, te je pod njezinim predsjedanjem jednoglasno usvojen i Statut Dječjeg vijeća.

Prva inicijativa dječjih zastupnika bila je osigurati za učenike slabijeg imovinskog statusa besplatne udžbenike, poboljšati prijevoz do škole, organizirati dječju manifestaciju na kojoj će pokazati što sve znaju i uključiti ostale škole u Zagorju te osnovati učeničku zadrugu. Uz to želja djece je i izgradnja sportske dvorane, dječjeg igrališta te prostora za Društvo „Naša djeca”.

Gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak obećao je podršku i suradnju svojim mlađim kolegama, u skladu s mogućnostima grada Zlatara, kao i svu tehničku potporu i podršku u funkcioniranju Dječjeg vijeća

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba