Sastanak u Gornjoj Stubici

Ovogodišnji “Susreti za Rudija” održat će se 7. i 8. svibnja

Objavljeno: 29.01.2016. mladenmandic

U restoranu Puntar u Gornjoj Stubici održan je radni sastanak vezan na organizaciju 19. Susreta za Rudija. Na sastanku je utvrđen datum održavanja Susreta za Rudija koji će se ove godine održati u subotu i nedjelju 7. i 8. svibnja. U subotu će se održati i tradicionalna “Mala škola zrakoplovstva” u prostoru Sportskog centra gdje će predstavnici Zagrebačkog zrakoplovnog tehničkog saveza Rudolf Perešin, Zagrebačke zajednice tehničke kulture, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, avio i aero klubova, piloti i padobranci  održati predavanja učenicima osnovnih i srednjih škola s područja Krapinsko –  zagorske županije vezano na zrakoplovstvo, letenje i zanimanje pilota.

Svečano otvaranje

U Muzeju Seljačkih buna održat će se i tradicionalna izložba posvećena Rudolfu Perešinu. U nedjelju otvaranje Susreta započet će tradicionalno svetom misom u Župnoj crkvi Svetog Jurja Mučenika u Gornjoj Stubici, svečano otvaranje s pripadajućim programom održati će se u središtu Gornje Stubice u Spomen parku Rudolf Perešin kod biste pilota, gdje će ujedno biti i start Memorijalne utrke Rudolf Perešin. Na prostoru Sportskog centra odvijati će se “Aeromiting” te kulturni i zabavni program. Dogovoreno je kako će se zatražiti i pokroviteljstvo predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Predstavnici HRZ-a

Sastanku su uz domaćine – načelnika i zamjenika načelnika Gornja Stubica Jasmina Krizmanića i Vladimira Škvorca, bili nazočni predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadni general Dražen Šćuri – zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i brigadir Mate Gudelj,  supruga pokojnog Rudolfa Perešina i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Ljerka Perešin, zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije za društvene djelatnosti Jasna Petek te predstavnici Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba