Gradonačelnik Gregurović darivao 26 novorođenih krapinskih mališana i njihove roditelje

Objavljeno: 22.12.2015. Alen Brodar

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović jučer je podijelio novčanu pomoć roditeljima 26 novorođene djece, za koju je Grad Krapina izdvojio 36.000 kuna.
S ovom podjelom pomoći, Grad je tako ove godine za novorođenu djecu izdvojio ukupno 152.000 kuna, budući da je prilikom prve podjele novčanih pomoći za novorođenu djecu s područja Krapine u ovoj godini isplaćeno 39.000 kuna za 22 djece, u drugoj podjeli izdvojeno je 36.000 kuna za 21 dijete te u trećoj dodjeli 41.000 kuna za 29 djece.
Inače, sredstva za financiranje ovog vida pomoći isplaćuju se isključivo prema zahtjevu roditelja prema Pravilniku o pravima iz socijalnom programu Grada Krapine.
Jednokratna novčana potpora za novorođenu djecu iznosi tisuću kuna za prvorođeno dijete, 1500 kuna za drugorođeno dijete, 3000 kuna za treće dijete, a za svako daljnje rođeno dijete iznos potpore se povećava za tisuću kuna. Pritom se roditeljima blizanaca visina potpore uvećava za dodatnih tisuću kuna. Pravo na pomoć ostvaruju roditelji čije dijete ima hrvatsko državljanstvo i prijavljeno prebivalište na području Grada Krapine u kontinuitetu od rođenja, jedan od roditelja ili skrbnik novorođenog djeteta mora imati prebivalište na području Grada u trenutku rođenja djeteta te se pisani zahtjev podnosi u roku od šest mjeseci od dana rođenja djeteta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba