Tri zagorska projekta među dobitnicima sredstava istarske zaklade

Objavljeno: 22.12.2015. Alen Brodar

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok i gornjostubička udruga Lipin Cviet dobile su po 13.000 kuna, a Udruga mladih Marija Bistrica 11.176 kuna
Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u Puli je održala javno potpisivanje ugovora s ovogodišnjim korisnicima financijskih potpora za Zakladine natječaje „Mali projekti u zajednici“ i građanske akcije: „Naš doprinos zajednici“.
Interakcija starijih i mladih
Među dobitnicima sredstava su i projekti s područja Krapinsko-zagorske županije koje su prijavili Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, gornjostubička udruga Lipin Cviet, i Udruga mladih Marija Bistrica. ŠUDIGO i udruga Lipin Cviet dobile su po 13 tisuća kuna, a bistrička udruga mladih 11.176 kuna.
Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok prijavila je projekt “Još smo uvijek željni znanja”, čiji je cilj senzibilizacija mladih i cjelokupne lokalne zajednice za potrebu stvaranja kvalitetnijeg životnog ozračja pripadnika treće životne dobi u interakciji s mladima te obogaćivanje načina života novim znanjima i vještinama putem informatičkog opismenjavanja.
Uređenje društvenog doma
Udruga Lipin cviet je novac dobila za akciju “Za moju zajednicu”, kojom žele uredili unutrašnjost i okoliš društvenoga doma u Modrovcu, dok je Udruga mladih iz Marije Bistrice prijavila akciju Zdravo starenje, kojom će provoditi sadržaje za unapređenje fizičkog i psihosocijalnog zdravlja starijih osoba, druženje starijih i mladih, razmjenjivati znanja te uključivati osobe s invaliditetom u volonterske aktivnosti posjeta samačkim kućanstvima starijih osoba.
Inače, osim za Krapinsko-zagorsku, ovaj natječaj Zaklada provodi i na području Istarske, Primorsko-goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke županije. Maksimalni iznos potpore po akciji bio je 13.000, a ukupno je dodijeljeno 183.993 kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba