Vlč. Levak rođen je u Jakšincu, danas je predsjednik Društva “Rudolf Perešin” te inicijator izgradnje njegove Spomen hiže, za koju je darovao zemljište

NJIHOVE GORE LIST: Gornjostubičanci posjetom Aschaffenburgu razveselili vlč. Ivana Levaka povodom njegovog 70. rođendana

Objavljeno: 13.12.2018. JJ

Delegacija Općine Gornja Stubica, predvođena načelnikom Jasminom Krizmanićem, zamjenikom Vladimirom Škvorcem, općinskim vijećnikom Tomislavom Haramustekom i predsjednikom Vatrogasne zajednice te voditeljem Puhačkog orkestra Josipom Leškovićem, posjetila je, na poziv Župe sv. Mateja, apostola i evanđelista, njemački grad Aschaffenburg i rođenog Gornjostubičanca, vlč. Ivana Levaka, povodom njegovog sedamdesetog rođendana i dvadeset i pet godina svećeničke službe u tom gradu. Vlč. Levak rođen je u Jakšincu u Gornjoj Stubici.

Poklonili mu album

Članovi gornjostubičke delegacije sudjelovali su na svečanom misnom slavlju, te velečasnome povodom njegovog rođendana uručili prigodni poklon – album s fotografijama koje kronološki prikazuju kako su građene kapela sv. Katarine u Jakšincu i Spomen hiža Rudolfa Perešina, zatim proslavu 40 godina svećeničke službe u Jakšincu, a sadrži i fotografije s nekoliko proštenja kod kapele sv. Katarine te posjeta Gornjostubičanaca Aschaffenburgu.

Delegacija je sudjelovala na prigodnom druženju koje je vlč. Levak organizirao povodom svog rođendana u župnoj dvorani, pa se tom prigodom razgovaralo s gradonačelnikom Klausom Herzogom o daljnjoj suradnji na području kulture, turizma, obrazovanja i sporta između Aschaffenburga i Gornje Stubice.

Sagradio kapelu

Vlč. Ivan Levak rođen je u Jakšincu i posebno je vezan za Gornju Stubicu. Kupio je zemljište na kojem je dao sagraditi kapelu sv. Katarine u Jakšincu, predsjednik je Društva “Rudolf Perešin”, koje brine o očuvanju lika i djela Rudolfa Perešina, a inicijator je i izgradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina, koja se gradi na zemljištu koje je vlč. Levak darovao upravo za tu namjenu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba