U prisustvu vojnog biskupa, u Zaboku položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom proslave Dana Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa

Načelnik Car: Nikada ne smijemo zaboraviti da su naši poginuli kolege dali život za domovinu, za Zagorje, za policiju, za sve nas

Objavljeno: 05.12.2018. Jelena Jazbec

Ispred spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova u Zaboku, položeni su vijenci i zapaljene svijeće povodom proslave Dana Policijske kapelanije sv. Nikole biskupa. Počast poginulima odali su članovi njihovih obitelji, savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber, načelnik Policijske uprave krapinsko – zagorske Darko Car i njegov zamjenik Robert Pavić, Josip Bukvić ispred Ravnateljstva policije, te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Šestorica poginulih

Molitvu je predvodio vojni biskup Jure Bogdan, zajedno s Brankom Čageljom, zagorskim policijskim kapelanom.
– I ove godine obilježavamo Dan policijske kapelanije Krapinsko – zagorske županije, a imali smo tu čast da nam se danas pridruži biskup, pa da na jedan dostojanstven način odamo počast poginulim policijskim službenicima Policijske uprave krapinsko – zagorske. Šestorica policajaca naše Policijske uprave dala su život za domovinu i mi pokušavamo ne zaboraviti što su učinili i što su dali za Zagorje, za policiju, za sve nas, i dok god ćemo moći, to ćemo poštivati i toga se prisjećati – rekao je načelnik Car.
Župan Kolar je istaknuo kako je nužno iskoristiti svaku priliku za odavanje počasti svim hrvatskim braniteljima.

Širenje istine

– Lijepo je da se kolege poginulih branitelja, koji su bili s njima na ratištu, ali i mlađe generacije koje dolaze, prisjete poginulih pripadnika MUP-a, a izuzetno je važno i da se posveti pažnja njihovim obiteljima. Krapinsko – zagorska županija ima izvrsne odnose s braniteljskim udrugama, veliku pažnju posvećujemo širenju istine o Domovinskom ratu te na taj način odajemo priznanje najboljima među najboljima, koji su dali svoj život za obranu domovine – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba