U Zagorje dolaze i premijer Andrej Plenković te ministri

U Tuheljskim Toplicama u petak Konferencija HDZ-ovih načelnika, gradonačelnika i župana – evo o čemu će raspravljati

Objavljeno: 05.12.2018. JJ

Nakon uspješnih konferencija o položaju jedinica lokalne i područne samouprave te investicijskom potencijalu Hrvatske održanih u Šibeniku i Osijeku, u petak će se, s početkom u 10 sati, u Tuheljskim Toplicama održati još jedna Konferencija načelnika, gradonačelnika i župana iz redova HDZ-a, u organizaciji Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta i Zaklade “Konrad Adenauer”, a dvije glavne teme bit će reforma sektora vodnih usluga i reforma mirovinskog sustava.

Primjeri dobre prakse

Dobrodošlicu će okupljenima poželjeti predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i predsjednik Vlade Andrej Plenković, zatim ravnatelj Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina te voditelj tima Europe/Sjeverne Amerike u Odjelu za europsku i međunarodnu suradnju Zaklade “Konrad Adenauer”, Lars Hänsel.
O primjerima dobre prakse zemalja članica EU i mjerama za povećanje kvalitete javnih usluga na državnoj razini te na razini lokalne i regionalne zajednice, govorit će ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević te član predsjedništva Zaklade Konrad Adenauer Otto Bernhardt. O reformi sektora vodnih usluga govorit će ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a o mirovinskoj reformi ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Državni proračun

– Drago mi je što je naša stranačka zaklada upravo Tuheljske Toplice odabrala za održavanje naše stranačke konferencije. Posebno me veseli što se sve događa u svijetlu nedavnog izglasavanja državnog proračuna za 2019., kojim je omogućeno rješavanje nekih od strateških problema naše županije te daljnji nastavak investicijskog ciklusa, i što će upravo u to vrijeme predsjednik Vlade Andrej Plenković boraviti u našoj županiji. Cjelokupna konferencija bazira se na prezentaciji nekih od ključnih reformi aktualne Vlade i na njoj će sudjelovati stotine naših lokalnih čelnika. Vlada radi ozbiljan i odgovoran posao, a dijalog i partnerstvo s lokalnom samoupravom jedan je od stupova politike naše Vlade. Upravo zbog takve politike i mi u Krapinsko – zagorskoj županiji u mogućnosti smo realizirati tolike investicije – komentirao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba