U Stubičkim Toplicama održava se 22. po redu Gljivarenje v Stubakima

PRVI PUTA TRAJE DVA DANA: Danas brojni zaljubljenici u prirodu nosili pune košarice gljiva iz šume, sutra se zagorski gradonačelnici i načelnici natječu u pripremi gljivarskog kotlića

Objavljeno: 20.10.2018. AB

U Stubičkim Toplicama održava se 22. po redu Gljivarenje v Stubakima, koje je i ove godine u Parku vozača u Pili okupilo mnoštvo zaljubljenika u gljive i u prirodu.
Sve je počelo oko 10 sati, odlaskom u šumu, iz koje su berači nekoliko sati kasnije nosili pune košarice s gljivama, koje je potom determinirao stručnjak Mladen Strižak.

 

Dakako, bila je tu i bogata ponuda jela i pića, pa berači, a ni posjetitelja iz Stubaka nisu mogli otići gladni ni žedni – gljivarski kotlić pripremilo je GD ”Blagva”, lovački kotlić LD ”Jazavac”, fiš paprikaš SRD ”Stubaki”, a rižoto s gljivama UVSPDR ”Barun”. Za dobro atmosferu pobrinuo se pak sastav “Pet za 5”.

Došli na svoje

– Kao što i sami vidite, jedna prekrasna manifestacija koja nudi pregršt gastronomskih i enoloških sadržaja, predstavljaju se naše udruge, OPG-ovi, mali obrtnici, a prije svega lijepo druženje u prirodi. Svi zaljubljenici u prirodu koji su stigli u Stubake, došli su na svoje, prvo šetnjom kroz šumu i branjem gljiva, a onda i ugodnim druženjem tijekom dana. Ove smo godine to i dodatno proširili, tako da je manifestacija unazad pet godina sadržajima zasigurno narasla za 50-ak posto. Osim toga, po prvi puta Gljivarenje će trajati dva dana, pa će tako u nedjelju u samom centru Stubičkih Toplica opet biti druženje, na 15-ak štandova nudit će se domaći proizvodi, dok će vrhunac svakako biti natjecanje u kuhanju gljivarskog kotlića i to između gradonačelnika i načelnika, odnosno gradonačelnica i načelnica Krapinsko – zagorske županije. Svi su, dakako, pozvani – rekao nam je načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

Najljepša košarica

Njemu je pripala čast da nagradi i najljepšu gljivarsku košaricu, koju je u šumi napunila Ivana Lukec.
Manifestaciju inače organizira Turistička zajednica Općine Stubičke Toplice i Radno tijelo za turizam i promidžbu Stubičkih Toplica, u suradnji s udrugama s područja Stubičkih Toplica, a pod generalnim pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba