TJEDAN KAJKAVSKE KULTURE: U Krapini održan Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva, na koji je ove godine pristiglo 135 radova

“Hvala mladim umjetnicima, a posebno njihovim roditeljima i učiteljima koji ih podržavaju u njihovom kajkavskom stvaralaštvu”

Objavljeno: 05.09.2018. JJ

U sklopu Tjedna kajkavske kulture, jučer je u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina već tradicionalno održan Recital dječjeg kajkavskog stvaralaštva. Na Recitalu je izvedeno 25 pjesama, koje je prosudbeno povjerenstvo odabralo između 135 pristiglih radova. Na likovni natječaj ove je godine pak pristiglo 167 radova, od kojih je 50 izloženo u Srednjoj školi Krapina.
Događanju je nazočila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je otvorila Recital, te zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina.
– Jako me veseli što iz godine u godinu imamo velik broj pristiglih radova na ove natječaje vezane uz kaj u riječi i kaj u slici. Jako me veseli što su ti radovi pristigli ne samo iz naše županije, nego i iz drugih hrvatskih županija, ali i izvan Hrvatske, gdje se govori i njeguje naš kaj. Ja samo mogu čestitati mladim umjetnicima na sudjelovanju, a isto tako i zahvaliti učiteljicama i učiteljima, te roditeljima, koji ih potiču i podržavaju u njihovom kajkavskom stvaralaštvu – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba