U KRAPINI OBILJEŽEN MEĐUNARODNI TJEDAN DOJENJA

Mame, bebe i trudnice družile se u parku, a Grupa za potporu dojenja “Librići” na poklon dobila igračke i slikovnice

Objavljeno: 02.08.2018. zagorjeinternational

Svake godine, prvog tjedna u kolovozu obilježava se Međunarodni tjedan dojenja. Tim povodom, patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije organiziraju niz aktivnosti, pa se tako danas u krapinskom parku Šetališta hrvatskog narodnog preporoda i u prostoru Gradske knjižnice održalo druženje mama, beba i trudnica. Cilj obilježavanja je promocija dojenja u obitelji i zajednici.

Razmjena iskustva

– Svojim svakodnevnim radom, između ostaloga, patronažne sestre pomažu novopečenim mamama nakon izlaska iz rodilišta, a ovu aktivnost pripremaju jednom godišnje za mame u Krapini i okolici. Pozvali smo mame i tate i sve koji se brinu o našim malenima da se informiraju i razmjene iskustva, kako bi postigli što veći postotak dojenosti djece u zajednici – rekla je patronažna sestra Doma zdravlja Krapinsko – zagorske županije Romina Polanščak.

Važnost dojenja

Događanju je prisustvovao i zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek Jambrek, koji je naglasio kako Krapinsko – zagorska županija oduvijek daje potporu ovakvim aktivnostima.
– Mislim da ne treba posebno govoriti koliko je dojenje zdravo i važno za djecu, tim više što smanjuje rizik od nekih bolesti. Svijest o važnosti dojenja se sve više razvija, mame se opredjeljuju za dojenje i zato pohvaljujem organizatora – dodao je Ferek – Jambrek.
I Gradska knjižnica Krapina ima svoj prostor za dojenje, u kojem se redovito sastaju članice Grupe za potporu dojenja “Librići“, a zamjenik župana “Librićima” je dodijelio poklon paket igračaka i slikovnica kojima će prostor od sada biti opremljen. (Ivana Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba