TREĆA “VEČER ZNANOSTI” U PREGRADI

Mali i veliki zaljubljenici u znanost uživali u predavanjima i radionicama, a zatim se okušali i u kvizu

Objavljeno: 21.05.2018. JJ

Treća po redu “Večer znanosti”, u organizaciji Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada, zbog kiše je, umjesto na Trgu Gospe Kunagorske, održana u osnovnoj školi.
Brojni posjetitelji, mali i veliki, imali su prilike upoznati različita znanstvena područja, kroz 15 zanimljivih radionica. Na radionicama je radilo 88 edukatora. Sudjelovali su Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, udruga e-STUDENT, Srednja škola Pregrada, udruga “Stakleni svijet” i tvrtka Vetropack Straža d.d., Dječji vrtić “Naša radost” Pregrada, OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli te učitelji i učenici OŠ Janka Leskovara, koji su sudjelovali s čak pet radionica. U pripremama i provedbi “Večeri znanosti” sudjelovalo je i preko 40 volontera OŠ Janka Leskovara.

Predavali stručnjaci

Manifestaciju je posjetio i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, koji se i sam okušao u radionicama, a bila je tu i zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek. “Večer znanosti” održana je u sklopu projekta “VolontirAJMO – jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za volontiranje”, pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i Grada Pregrade.
Održano je nekoliko predavanja za djecu i odrasle, a predavači su bili dr.sc. Dubravka Rašić s Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, doc.dr. sc. Ivan Marković s Fakulteta za elektrotehniku i računarstvo te dr. sc. Davor Horvatić s fizičkog odsjeka Prirodoslovno – matematičkog fakulteta.

Najbolji Humčani

Po završetku radionica i predavanja, održan je kviz znanja, povezan sa sadržajima radionica i predavanja. U prvom dijelu kviza natjecale su se četiri ekipe – ekipa učenika iz Pregrade, ekipa učenika iz Huma na Sutli te ekipe odraslih iz Pregrade i Huma na Sutli. U finalnom krugu kviza, igrala je ekipa učenika iz Huma na Sutli protiv ekipe odraslih iz Huma na Sutli, pobjedu je odnijela ekipa učenika, a potom se u kvizu znanja okušala i publika. Najbolji je bio učenik OŠ Janka Leskovara, Karlo Vrhovski, koji je osvojio vrijednu nagradu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba