Okusi Zagorja na najvećoj istarskoj vinskoj priredbi

SLJUBIO ISTRU I ZAGORJE: Chef Mislav Božić iz Ville Magdalene spojio zagorsku kuhinju s istarskim vinima i oduševio posjetitelje Vinistre

Objavljeno: 13.05.2018. AB

Patka i malvazija? Skuta s bućinim uljem i tradicionalno istarsko vino? Pokazalo se to odličnim kombinacijama. Naime, spojem tradicionalne zagorske kuhinje s elementima modernih talijanskih i francuskih kuhinja, nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica bio je pravo gastronomsko iznenađenje prvog dana najveće istarske vinske priredbe, Vinistre. U sklopu Plava laguna Gourmeta, chef Mislav Božić pripremio je kreativan menu, sljubljen s istarskim vinima.

Za prste polizati

Zagorska skuta s bućinim uljem i confitiranim pačjim prsima, krem juha od kukuruza s orahovim uljem, svinjski file sous vide s vrganjima, kulisom od zelenog povrća i krekerima od raženog brašna, te kolač od sira s gelom od jagoda i mousseom od bućinog ulja i bijele čokolade, bila je to pobjednička gastronomska kombinacija zagorskog hotela Villa Magdalena. Gosti, među kojima je bilo i devet švicarskih novinara i blogera, oduševili su se naizgled nespojivim – zagorskom kuhinjom i istarskim vinima.

– I mene samoga je iznenadilo koliko su se odlično spojila najbolja istarska vina s našim zagorskim okusima. Vinistra je sjajna manifestacija, na najvišem nivou i posebno mi je drago da smo dobili priliku predstaviti našu ponudu posjetiteljima i novinarima – rekao Ivan Petrović, vlasnik hotela Villa Magdalena.

Poznati vinari

Za vinski dio priče pobrinuli su se  poznati vinari Ravallico s  izvrsnim pjenušcem Brigi, Marijan Arman s mladom Malvazijom Gcru, šampionom ovogodišnje Vinistre i Muškatom bijelim, berbe 2017. te Tomaz s odležanim Teranom Barbarossa iz 2015.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba