UOČI VEČERAŠNJEG KONCERTA U SVETOM KRIŽU ZAČRETJU, RAZGOVARALI SMO S LEGENDARNIM ŽELJKOM BEBEKOM, KOJI ŽARI I PALI I U 72. GODINI ŽIVOTA

“Vrhunac se događa sada – nakon 44 godine karijere imam hitove koje obožava cijela Hrvatska”

Objavljeno: 28.04.2018. Jelena Jazbec

Hitovi “Ono nešto naše”, “Ako voliš ovu ženu” i “Ja po kafanama”, orit će se večeras Svetim Križem Začretjem, gdje će svoj veliki koncert održati popularni sarajevski pjevač s dugogodišnjom zagrebačkom adresom, Željko Bebek (72). Vitalan i energičan, pravi rocker u duši, kako sam za sebe kaže, zagorsku će publiku zapaliti svojim novim, ali i ponekim starim hitovima, a u razgovoru uoči koncerta otkrio nam je kako je u svojoj dugogodišnjoj karijeri imao brojne nastupe u različitim mjestima diljem Zagorja.
– Zagorska je publika sjajna. Uvijek vesela, raspjevana, što uvijek olakšava nastupe svakom izvođaču, pa tako i meni. I osjećam sam kao da sam malo povlašten jer me uvijek prati veliki broj fanova, koji pjevaju sa mnom sve moje pjesme – otkriva Bebek.
Najdraži nastup u Zagorju, kaže, teško mu je izdvojiti, jer je u svakom periodu svoje duge karijere, imao lijepe nastupe.
Trenutno je njegov najveći hit, uz pjesmu “Ono nešto naše”, po kojoj je i nazvana aktualna turneja, duet s Oliverom Dragojevićem, “Ako voliš ovu ženu”.
– Publika je pjesmu “Ako voliš ovu ženu” jako lijepo prihvatila, ona je veliki hit od prvog dana, a najviše se uživo pjeva kao prvi ples na skoro svim vjenčanjima. Čak sam i ja već nekoliko puta nastupio ekskluzivno na takvim zabavama – otkriva Bebek.

“Bijelo dugme”

U razgovoru s njime, prisjetili smo se i njegovih glazbenih početaka, točnije, razdoblja od 1974. do 1984. godine, kada je bio član tada mega popularne grupe “Bijelo dugme”. Upravo to razdoblje glazbeni kritičari ističu kao zlatno doba “Bijelog dugmeta”, no nakon nesuglasica s Goranom Bregovićem, Bebek napušta grupu i počinje samostalnu karijeru.
– Najveći problem te grupe bila je slaba produktivnost. Pa tko se sjeća posljednjeg hita koji je ta grupa i kada objavila? Ja sam za to vrijeme objavio sedam uspješnih albuma, s velikim brojem hitova. Eto, zato sam i otišao van 1984. godine, i nikada nisam požalio – otkriva Bebek.
Pitali smo ga i što bi izdvojio kao vrhunac svoje karijere.
– U svakom slučaju, najljepša stvar se upravo događa. Nakon četrdeset i četiri godine karijere, ja danas imam jedan od najljepših albuma s velikim hitovima koje publika pjeva diljem Hrvatske, a i mnogo šire. U zadnjih godinu dana dobio sam mnoga velika priznanja, od Cesarice, dva Porina, zlatne ploče, koja je i CD, i long play ploča na vinilu. Teško je izmjeriti koji je najveći uspjeh, ali sigurno jedna od najljepših stvari je to da kao najdraži gost ikada, na pozornici sa mnom nastupa moj 15-godišnji sin Zvonimir, i to na veliko zadovoljstvo tinejdžerske publike – smije se ovaj inače ponosni otac četvero djece.
Bebek se ženio tri puta, iz prva dva braka ima kćeri Silviju i Biancu, a Zvonimira i Katarinu iz trećeg. Svoju sadašnju suprugu, 34 godine mlađu Ružicu, upoznao je u jednom klubu u Posušju 1997. godine, kada se došla fotografirati s njime nakon koncerta. Bebek je u međuvremenu postao i ponosni djed Tina, Leona i Eme, kojima nastoji pružiti mnogo ljubavi.

Bez droge

Svoje slobodno vrijeme, kaže, uvijek provodi s obitelji – zimi na snijegu, a ljeti na brodu.
S obzirom na to da za rock & roll kaže kako je to stil života, zanimalo nas je li se uvijek u životu držao onoga “seks, droga & rock’n’roll”.
– Uvijek bez droge, štoviše, nisam je nikad ni probao. Obično se rock & roll promatra kao glazbeni oblik u kojem uvijek sviraju gitare, bubnjevi, klavijature, i sve to u nekom posebnom obliku. Ja bih tome dodao da je to poseban način življenja, odijevanja, ponašanja i mislim da sam zaista cijelu karijeru ostao vjeran tom stilu, bez obzira tko su mi sve bili suradnici, kompozitori, pisci tekstova – kaže Bebek.
Na kraju smo ga zamolili i da nam otkrije kakav repertoar priprema za svoj koncert u Svetom Križu Začretju.
– Pjevat ću sve, od početka karijere pa sve do današnjih velikih hitova – kaže Željko Bebek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba