ZAGORSKA TRADICIJSKA KULTURA, ZAHVALJUJUĆI NJIMA, NEĆE BITI ZABORAVLJENA

VESELO, RASPJEVANO I RASPLESANO: Smotra folklora KZŽ u Krapinskim Toplicama okupila sedam kulturno – umjetničkih društava i više od 200 izvođača

Objavljeno: 25.03.2018. JJ

U organizaciji Zajednice amaterskih kulturno – umjetničkih udruga Krapinsko – zagorske županije i suorganizatora, KUD-a “Zlatko Baloković”, jučer je u Krapinskim Toplicama održana 24. Smotra folklora KZŽ. Na Smotri je nastupilo 210 izvođača iz šest kulturno – umjetničkih društava, koji su se predstavili pjesmama i plesovima Hrvatskog zagorja, a posjetiteljima su prezentirane i tradicijska baština Posavine i Gradišća.

Odluka selektorice

Na pozornici Doma kulture u Krapinskim Toplicama predstavili su se, u natjecateljskom dijelu, KUD Belec, KUD Đurmanec, KUD “Zlatko Baloković” Krapinske Toplice, KUD Pregrada i KUD Sveti Križ Začretje, a u revijalnom dijelu Ansambl Zabok.

Poznata zagorska stručnjakinja za folklor, selektorica Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Senka Jurina, sada će, u dvodnevnom prosudbenom postupku, izabrati najuspješniju izvedbu zagorskog folklora, najuspješniju izvedbu koreografije koja obrađuje hrvatsku folklornu građu izvan Zagorja, te najuspješniju praizvedbu.

Izvan granica

Smotru su pratili načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić, predsjednik Općinskog vijeća Krapinskih Toplica Zvonko Očić, a otvorio ju je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. On je u prigodnom obraćanju rekao kako upravo kulturno – umjetnička društva na najbolji način čuvaju i predstavljaju zagorsku tradicijsku kulturu diljem Hrvatske, ali i izvan granica Lijepe Naše.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba