UTVRĐEN PROGRAM 21. MANIFESTACIJE “SUSRETI ZA RUDIJA”

Tradicionalni aeromiting održava se 13. svibnja, a bit će tu i predavanja za učenike, simulator letenja i sajam proizvoda Gupčevog kraja

Objavljeno: 18.03.2018. JJ

U Gornjoj Stubici je održan drugi radni sastanak na kojem je utvrđen program 21. manifestacije “Susreti za Rudija”. Manifestacija počinje u petak, 11. svibnja, u 14 sati, predavanjem za učenike srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije, predavača Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, o Rudolfu Perešinu, zanimanju vojnog pilota i ulozi zrakoplovstva u Domovinskom ratu, te predavača Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske i Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Gornja Stubica, o Domovinskom ratu. U 18 sati otvara se izložba posvećena Rudolfu Perešinu, a održat će se i pjesničko – tamburaška večer. Od 20 sati slijedi zabavni program u šatoru.

“Mala škola zrakoplovstva”

Sljedećeg dana u podne počinje malonogometni turnir na igralištu Osnovne škole Matije Gupca u Gornjoj Stubici, na kojem sudjeluju braniteljske udruge. Od 14 do 16 sati na rasporedu je “Mala škola zrakoplovstva”, ne kojoj će predavati predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolfa Perešina. Od 16 do 17 sati održat će se još jedno predavanje za učenike o Domovinskom ratu i Rudolfu Perešinu, u organizaciji Udruge branitelja Domovinskog rata “Sveti Juraj” Gornja Stubica. U petak i subotu u Sportskom centru će biti postavljen simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, u kojem će učenici srednjih i osnovnih škola s područja Krapinsko – zagorske županije moći simulirati i upravljanje MIG-om uz stručnu pomoć pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane. U večernjim satima ponovno će biti organiziran zabavni program u šatoru.
U nedjelju u 9.15 sati održat će se obilježavanje gradnje Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu. U 10 sati bit će proslavljena sveta misa u župnoj crkvi sv. Jurja u Gornjoj Stubici, a 11.30 sati započinje Memorijalna utrka “Rudolf Perešin” u Spomen parku.

Kulturno – zabavni program

Točno u podne počinje BEE sajam, sajam bio, eko i etno proizvoda Gupčevog kraja, u organizaciji Općine Gornja Stubica i Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica, a tada će se održati i svečano otvorenje XXI. Susreta u Spomen parku, uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije “Keglevićeve straže Kostel”, Počasno – zaštitne bojne Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Zrinske garde iz Čakovca i uz najavu kuburaškog društva “Tri kralja”.
U 14 sati će se održati podjela pehara pobjednicima memorijalne utrke, a u 15 sati počinje aeromiting na prostoru sportskog centra u Gornjoj Stubici. Kulturno – zabavni program u šatoru počinje u 18 sati, a manifestacija će završiti vatrometom i pucanjem Udruge kuburaša Marija Bistrica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba