U VELIKOJ GALERIJI GRADA ZABOKA OBILJEŽEN MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

DOBRI POKAZATELJI: Samo jedna hrvatska županija ima manju stopu ovisnika na 100 tisuća stanovnika od Krapinsko – zagorske

Objavljeno: 13.12.2017. JJ

Krapinsko – zagorska županija i Županijsko povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga organizirali su obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti, koje je održano u Velikog Galeriji Grada Zaboka. Okupljene je pozdravio zamjenik krapinsko – zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je istaknuo kako su iskustva pokazala da su najučinkovitiji preventivni programi koji se provede u suradnji odgojno – obrazovnih ustanova, zdravstvenih i socijalnih službi, medija i lokalne zajednice te da svi oni u našoj županiji vrlo dobro surađuju.

Dodatno smanjenje

– Naša županija prema statističkim pokazateljima ulazi u skupinu županija s malim brojem ovisnika, odnosno, samo jedna županija ima manju stopu ovisnika na 100 tisuća stanovnika, te i dalje ulažemo i trud i sredstva da tu stopu dodatno smanjimo. Krapinsko – zagorska županija, kao i svake godine, s partnerima organizira ovakve programe kako bi skrenuli pažnju i pozornost na probleme koji se javljaju – rekao je zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.

Aktivna borba

Predavanje na temu “Odnosi u funkciji zaštite i ugroze mentalnog zdravlja” održala je Vlasta Rudan, a prisutnima je predstavljena i smotra nekih županijskih preventivnih programa koje provode odgojno – obrazovne ustanove te ključne ustanove i organizacije civilnog društva. Mjesec borbe protiv ovisnosti obilježava se svake godine od 15. studenoga do 15. prosinca, s ciljem senzibilizacije javnosti za borbu protiv ovisnosti. Obilježavanjem se nastoji upozoriti sveukupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti i poduzimanje zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba