IZBORNA SKUPŠTINA U MARIJI BISTRICI

Na čelu zagorskog HSU-a ostaje Josip Kovačić

Objavljeno: 13.12.2017. zagorjeinternational

U Mariji Bistrici je održana izborna skupština Županijske organizacije HSU-a Krapinsko – zagorske županije. Sve prisutne članove skupštine, njih 66, i goste je na samom početku pozdravio predsjednik Josip Kovačić, koji je podnio izvješće o radu stranke u 2017. godini. Kovačić, koji je inače i član Predsjedništva i Glavnog odbora HSU-a, osvrnuo se na ovu godinu, ali i cijeli mandat.
– Naš je zadatak povećati broj članova, posebice mlađih umirovljenika, pa i članova koji nisu umirovljenici. Poseban je zadatak na vodstvima gradskih i općinskih organizacija, koja moraju brinuti o povećanju članstva – rekao je u izvješću Kovačić i posebno istaknuo kao zadatak osnivanje novih općinskih organizacija tamo gdje još nisu ustrojene.

Tajno glasovanje

U izbornom dijelu provedeno je tajno glasovanje za predsjednika, kao i za dva potpredsjednika. Naime, u raspisanom kandidacijskom postupku za predsjednika su pristigle dvije kandidature, dosadašnjeg predsjednika Josipa Kovačića iz Marije Bistrice i Željka Člekovića iz Mihovljana. Svih 66 prisutnih članova skupštine je glasovalo, a uz jedan nevažeći listić, Kovačić je dobio 47, a Čleković 18 glasova. Za mjesta dva potpredsjednika kandidirali su se Ivan Bocek iz Konjščine, Ivan Kuhar iz Svetog Križa Začretja, Ivka Pavlinić iz Krapine, Nadica Štahan iz Zlatara i Stjepan Zorman iz Kraljevca na Sutli. Najviše glasova dobila je Nadica Štahan, 46, a zanimljivo je da su po 27 glasova dobili Ivan Bocek i Stjepan Zorman. Za drugog potpredsjednika izabran je Ivan Bocek, jer je Poslovnik predvidio da u slučaju jednakog borja glasova, prednost ima kandidat koji ima manji redni broj.

Nadzorni odbor

Za Nadzorni odbor glasovalo se javno, jer je kandidirano pet kandidata, koliko članova i ima NO, pa su jednoglasno izabrani: Nada Hršak iz Krapinskih Toplica, Josip Hrupelj iz Marije Bistrice, Zdenka Opačić iz Konjščine, Nadica Peštaj iz Donje Stubice i Milan Varjačić iz Đurmanca. Skupštinu su pozorno pratili i predstavnici središnjice, voditelj financija Branko Omerzel i politički strateg Jurica Galešić, a zbog obveza u Saboru, po završetku službenog dijela, pridružio se i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba