Predstavljanjem limitiranog izdanja ilustrirane slikovnice “Leopard i dječak”, u prostorima Muzičke akademije u Zagrebu završio je ovogodišnji projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra”, kojem je glavna tema bila pripovijedanje, a koji NIVEA i Savez društava Naša djeca Hrvatske provode već četvrtu godinu u mnogim gradovima i općinama u Hrvatskoj.

Kutak za pripovijedanje

U okviru aktivnosti, u posebno osmišljenom kutku za pripovijedanje, “Bajkaonici”, nastale su i nezaboravne priče koje su ispričala djeca iz Društava Naša djeca. Na nagradnom NIVEA natječaju za najljepšu priču, s najviše glasova djece i odraslih, odabrana je priča “Leopard i dječak”, koju su osmislila djeca iz Društva Naša djeca Zabok – Barbara Gregurić, Sara Tršinski, Mirna Videk, Tihana Dugorepec, Sara Balen i Ivan Gregurić, s voditeljicom Zvjezdanom Balijom. Poznata hrvatska ilustratorica i animatorica Ivana Guljašević Kuman oživjela je svojim maštovitim ilustracijama leoparda i dječaka Zvonkeca, a glumac Zijah Sokolović dao im je glas i ispričao njihovu priču o prijateljstvu.
Teatar “Poco Loco”, umjetnička organizacija koja okuplja profesionalne glumce, glazbenike, redatelje, dramaturge, vizualne umjetnike i dramske pedagoge u svrhu istraživanja novih izričaja u kazalištu za djecu i mlade, ekskluzivno je udahnula život glavnim protagonistima priče, leopardu i dječaku Zvonkecu.

Verifikacija programa

Kao poseban doprinos društvu i obiteljima diljem Hrvatske, u sklopu projekta pokrenut je i proces verifikacije programa pripovijedanja pri Agenciji za odgoj i obrazovanje te priprema priručnika za voditelje “Bajkaonice”. Verifikacija podrazumijeva dugoročnu održivost programa koji se može razvijati i provoditi na području cijele Hrvatske, uključujući škole, vrtiće, knjižnice, bolnice te daljnje ulaganje sredstava kroz projekte resornih ministarstava znanosti, obrazovanja, kulture, demografije, obitelji, mlade i socijalne politike.
Na završnom događanju “Neka odrastanje bude dječja igra”, u ime NIVEA-e prisutne je pozdravila Magdalena Mlinar Blaić, dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske Sonja Borovčak zahvalila je NIVEA-i na ovoj dugogodišnjoj podršci, a uz djecu iz Zaboka, kreatore priče “Leopard i dječak”, završnom su događanju prisustvovali volonteri i volonterke DND-a Zabok Zvjezdana Balija, Silvija Dugorepec, Jana Borovčak, Neda Novosel, Sandra Benčić, Andreja Šagud, Vjekoslav Flegar i Jasenka Borovčak.