POČEO JE SEDMI PO REDU “ADVENT U MARIJI BISTRICI”, KOJI SE SASTOJI OD ČETIRI TEMATSKA VIKENDA I NIZA SADRŽAJA ZA POSJETITELJE

Prvu adventsku svijeću na središnjem bistričkom Trgu upalila legendarna Zdenka Kovačićek s mališanima iz dječjeg vrtića

Objavljeno: 04.12.2017. JJ

Počeo je sedmi po redu “Advent u Mariji Bistrici”. Prvu svijeću na velikom adventskom vijencu u subotu su na Trgu pape Ivana Pavla II. upalila su djeca iz Dječjeg vrtića “Pušlek”, zajedno sa Zdenkom Kovačićek, koja je potom održala i prigodni koncert. Prisutne su pozdravili načelnik Marije Bistrice Josip Milički i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. Svečanosti su prisutvovali i potpredsjednik Županijske skupštine Josip Kovačić, predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek te predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber.

Vozio i vlakić

Program je počeo već u subotu u podne, nastupom “Šarenih loptica” te Dječjih zborova “Ilirčeki” iz Krapine, “Sv. Katarina” iz Zagorskih Sela i “Sv. Ana” iz Lobora. Cijelog dana prema kući sv. Nikole u Centru za posjetitelje u Cerinama vozio je vlakić, a u Centru je u nekoliko termina izvedena interaktivna predstava/pričaonica “Miš” Dubravka Sidora, uz druženje i fotografiranje sa sv. Nikolom. Subotnji je program završio uz Tamburašku večer.
U nedjelju su na središnjem Trgu nastupila djeca DV-a “Pušlek”, učenici Osnovne škole Marija Bistrica i Zbor glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. I u nedjelju je prema kući sv. Nikole vozio vlakić, a održana je i radionica drvenih dječjih igračaka. U Dvorani Božanskog milosrđa u bistričkom Svetištu predstavu “Izgubljena brada Djeda Božićnjaka” izvela je Tvornica lutaka iz Zagreba, a nakon zumbe za djecu, sv. Nikola je podijelio poklone. Ove godine Općina Marija Bistrica osigurala je 600 poklona, od čega 480 za podjelu na trgu i 120 za djecu DV-a Pušlek.

Medenjaci i gvirc

“Advent u Mariji Bistrici” i ove godine donosi četiri tematska vikenda. Nakon “Dječjeg i vikenda starih zanata”, slijedi “Vikend duhovne glazbe”, zatim “Vikend adventskih običaja” te “Vikend medenjaka i gvirca”, u sklopu kojih će se za posjetitelje biti organiziran niz sadržaja, poput “Festivala medenjaka i gvirca”, jaslica s motivima drvenih dječjih igračaka, puštanja lampiona u sklopu “Adventske noći svjetla” te klizališta “Bistrička ledena bajka”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba