HNS-ova ZASTUPNICA MARIJA PUH U SABORU KRITIZIRALA NOVI PROMIDŽBENI SPOT HRVATSKE TURISTIČKE ZAJEDNICE

“Zar ne postoji ništa sjevernije od Zagreba? Gdje su krapinski Muzej, bistričko Svetište i Špancirfest?”

Objavljeno: 10.11.2017. JJ

Saborska zastupnica Marija Puh je tijekom jučerašnje rasprave u Hrvatskom saboru uputila kritiku na novi promidžbeni spot Hrvatske turističke zajednice te zatražila stanku kako bi sve zastupnike upozorila na ovaj propust.
– Gledajući spot, može se protumačiti da je Hrvatska do Zagreba i da ništa sjevernije od Zagreba ne postoji u našoj turističkoj ponudi, a samim time i u našoj Hrvatskoj. Područje sjeverno od Zagreba bogato je kulturnom baštinom, prirodnim ljepotama, kulturnim manifestacijama, zar oni ničime nisu zaslužili niti jednu sekundu u spotu? – pitala je Puh.
Dodala je kako je nevjerojatno da jedan od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj, Muzej krapinskih neandertalaca, Svetište Majke Božje Bistričke, Špancirfest koji je ove godine dobio nagradu za turistički događaj godine, kao odlični primjeri kontinentalnog turizma, ne zaslužuju niti sekundu u spotu.
– Predstavlja li ovaj spot smjer razvoja turizma u kojem naša zemlja želi ići, je li to “turizam 365” o kojem se priča, gdje se kontinent i njegove ljepote i posebnosti u potpunosti zapostavljaju? – istaknula je Puh, koja je kasnije otkrila kako je nakon svog obraćanja počela primati poruke podrške nezadovoljnih turističkih djelatnika koji joj se zahvaljuju na skretanju pozornosti na ovu temu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba