ODLUKA O SUFINANCIRANJU TROŠKOVA PRIJEVOZA ZAGORSKIH SREDNJOŠKOLACA

Autobusni prijevoz sufinancira se po zonama, a željeznički promet sa 12,5 posto cijene mjesečne karte

Objavljeno: 31.08.2017. JJ

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar donio je odluku o sufinanciranju troškova prijevoza redovitih učenika srednjih škola s područja Krapinsko – zagorske županije u školskoj godini 2017./2018. Pravo na sufinanciranje troškova prijevoza imaju učenici srednjih škola koji ispunjavaju sljedeće uvjete: da je njihovo prebivalište na području Krapinsko – zagorske županije, da su redovno upisani u srednju školu na području Republike Hrvatske, da im je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta školovanja pet ili više kilometara, da svakodnevno putuju od mjesta prebivališta u školu ili na redovitu učeničku praksu, sredstvima redovitog putničkog javnog linijskog prijevoza (autobus ili vlak), ili iznimno nekim drugim oblikom prijevoza, na područjima gdje nema odgovarajućeg javnog prijevoza.

Pri kupnji karte

Kod javnog linijskog autobusnog prijevoza iznos se određuje prema zoni – u prvoj zoni, s udaljenošću do 10 kilometara, prijevoz se sufinancira sa 63 kune, u drugoj zoni, od 10,1 do 20 kilometara sa 87 kuna, u trećoj zoni, od 20,1 do 30 kilometara sa 108 kuna, u četvrtoj zoni, od 30,1 do 40 kilometara, sa 123 kune, u petoj zoni, od 40,1 do 50 kilometara, sa 144 kune i u šestoj zoni, od 50,1 kilometar i više, sa 168 kuna. Kod željezničkog prometa, sufinancira se 12,5 posto cijene mjesečne učeničke karte. Drugi oblik prijevoza sufinancira se stalnim mjesečnim iznosom za vrijeme pohađanja nastave ili stručne prakse, također s obzirom na udaljenost, pa je tako za prvu zonu od pet do deset kilometara osigurano 300 kuna, za drugu zonu od 10,1 do 20 kilometara 400 kuna i za treću zonu 20,1 i više kilometara, 500 kuna. Sufinanciranje troškova prijevoza ostvaruje učenik pri kupnji mjesečne učeničke karte kod javnog prijevoznika ili uz poseban zahtjev kod drugog oblika prijevoza.

Odluka Vlade

Župan Kolar svoju je odluku donio na temelju odluke o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2017./2018., koju je donijela Vlada RH na svojoj sjednici 4. kolovoza, koja će jedinicama područne samouprave i Gradu Zagrebu mjesečno osigurati sredstva za troškove prijevoza učenika koji srednju školu pohađaju na njihovom području.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba