ŽUPAN ŽELJKO KOLAR U POSJETU GRADU OROSLAVJU

Srednja škola Oroslavje napokon dobiva prostor za praktičnu nastavu u tvrtki Epo, Grad još razmišlja o kupnji manjeg dijela Orokonfekcije

Objavljeno: 31.08.2017. Jelena Jazbec

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, u sklopu svog obilaska jedinica lokalne samouprave u kojima je izabrano novo vodstvo, kao posljednji u nizu, posjetio je grad Oroslavje.
Na sastanku s gradonačelnikom Emilom Gredičakom i njegovim timom, razgovarao je o brojnim gorućim temama, a jedna od njih svakako je problem prostora bivše tvornice Orokonfekcija, za koju je najprije u veljači donesena odluka Gradskog vijeća da će se ona kupiti po cijeni od milijun eura, plativo u ratama na deset godina, no ta je odluka poništena već na konstituirajućoj sjednici novoizabranog Gradskog vijeća u lipnju.

Kupnja manjeg dijela

– Tema Orokonfekcije još uvijek traje. Nismo zatvorili vrata pregovorima, pregovaramo i dalje, ali ona prva odluka po meni nije bila dovoljno dobra. Smatram da je desetogodišnje zaduženje za nekakvih milijun eura, ukupno deset milijuna kuna bi bilo s adaptacijom, da je to previše. Radilo se o prevelikom prostoru, oko 1500 četvornih metara kancelarijskog prostora. Mislim da je to previše i preskupo za gradski proračun kakav je on sada. Ako bi išli u kupovanje manjeg dijela za manju cijenu, o tome možemo razgovarati, ta vrata nismo zatvorili – rekao je gradonačelnik Gredičak.
S obzirom na to da je bilo predviđeno da će upravo u prostorima Oronfekcije svoj prostor za održavanje praktične nastave imati Srednja škola Oroslavje, gradonačelnik je obavijestio kako je ipak pronađeno drugo rješenje.
– Škola je dobila drugi prostor, Županija ga sufinancira, na čemu joj zahvaljujemo – rekao je Gredičak.
Radi se o prostoru tvrtke Epo, koji se nalazi u neposrednoj blizini škole, a zajedno s gradonačelnikom obišao ga je župan Kolar.
– Iznajmili smo 305 četvornih metara prostora, cijena je dva eura po kvadratu, a ugovorom smo definirali sve radnje koje je najmodavac trebao provesti. Primopredaja prostora je sutra. To je veliki iskorak zato što je Srednja škola imala mogućnost javljati se na projekte za opremanje prostora za praktičnu nastavu, međutim, nisu imali kamo staviti strojeve. Zato sada već imaju spremne projekte koje će aplicirati na EU fondove, pa se nadam da će taj prostor uskoro biti opremljen novim strojevima, što će svakako doprinijeti kvaliteti nastave – istaknuo je Kolar.

Izgradnja nogostupa

Župan Kolar i gradonačelnik Gredičak obišli su i Zagrebačku ulicu, gdje su provedene pripremne radnje za izgradnju nogostupa. Naime, radovi se u toj ulici postupno odvijaju već protekle četiri godine, a s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi osnovna škola, nužna je izgradnja nogostupa. Grad se nada novcu Ministarstva unutarnjih poslova, na natječaju koji se odnosi na sigurnost prometa, no, poručuje gradonačelnik, čak i ako ne prođu na natječaju, problem nogostupa koji bi bio dugačak oko 1500 metara, mora se riješiti. U tu je cestu već uloženo milijun kuna, a još toliko nedostaje da bi se projekt mogao završiti.
Župan Kolar otkrio je koje je još teme otvorio na sastanku s oroslavskim gradonačelnikom.
– Gradonačelnika sam upoznao sa svim našim službama i pročelnicima, a zatim i sa svime što smo u mojem prvom mandatu sufinancirali i financirali na području grada Oroslavja, od komunalne infrastrukture, ulaganja u školstvo, OPG-ove i poljoprivrednu proizvodnju, no isto smo tako govorili o budućim projektima. Razgovarali smo o modernizaciji županijskih cesta, o planu izgradnje novog dječjeg vrtića, koji bi se gradio iza postojeće osnovne škole, što znači da bi zemljište koje je u vlasništvu škole trebalo prebaciti na Grad. Dogovorili smo za sljedeći tjedan sastanak i zahtjev koji će ići prema Školskom odboru s nekakvim idejnim rješenjem, i, naravno, razgovarali smo o sportskoj dvorani, za koju smo se složili da ćemo sigurno ići u investiciju, samo moramo dogovoriti do koje razine, hoće li to biti dvodijelna sportska dvorana za koju obojica smatramo da bi bila optimalna i za osnovnu i za srednju školu, i za sport i za kulturu. Osim toga, bilo je tu i govora o cesti kroz gospodarsku zonu – istaknuo je Kolar, koji je poželio sreću gradonačelniku Gredičaku i njegovom timu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba