Novost u sklopu četverodnevne proslave Dana općine Jesenje

Puno igralište, smijeh i igra najmlađih i roditelja, dokaz je da je Dječji dan pun pogodak

Objavljeno: 23.06.2017. Alen Brodar

Tijekom četverodnevne proslave Dana općine, u Jesenju su u četvrtak najmlađi došli na svoje. Naime, novost je ove godine bio dječji dan, tijekom kojeg su mladi Jesejanci i njihovi roditelji mogli uživati u brojnim sadržajima. Novoizabrani načelnik Andrija Ranogajec, preuzeo je dobrim dijelom i ulogu animatora te voditelja programa.

Pregršt sadržaja

– Ideja je potekla od mog tima. Svi smo mladi i jednostavno smo morali jedan dan posvetiti našim klincima. Puno igralište tijekom cijelog dana dokaz je da je to bio pun pogodak. Imali smo kreativne radionice, likovne radionice koje je vodila Darija Kulfa, zatim radionicu Udruge distrofičara Krapina, tri su tete čuvale najmlađe, koji su se igrali na tepihu s prikladnim igračkama, a došli su i naši pčelari koji su donijeli i med i kolače. Posebno se zahvaljujem vatrogaskinjama iz Gornje Šemnice, koje su organizirale vatrogasne igre. Imali smo i trampolin, stolni tenis, stolni nogomet. Zahvaljujem i Paintball udruzi iz Brda Jesenskog, koja je prezentirala paintball. Također, djeca su se mogla voziti i trokolicom te se natjecati u igri graničara – nabrojao je Ranogajec. U četvrtak je na igralištu u Donjem Jesenju započeo i Nogometni kup Jesenja, a od 23 sata je u Gornjem Jesenju bila je na rasporedu i Disco večer pod zvijezdama.
U petak se polažu vijenci na mjesnom groblju, zatim se održava likovna kolonija, pa svečani ručak, u sklopu kojeg će se dodijeliti i nagrade novorođenima i njihovim roditeljima, a u večernjim satima zapalit će se tradicionalni Ivanjski krijes.

Ivanjska krijesnica

U subotu od 11 sati je župno proštenje, a poslijepodne međuopćinsko druženje uz pripremanje kotlovine. U 20 sati počinju predstave dramskih skupina iz Cestice i Lobora, a od 21 sat na igralištu će se održati glazbena večer uz Podvinčane i Darka Domijana. U nedjelju će se održati natjecanje u trapu i prijateljska malonogometna utakmica između MNK Jesenja i NK Zagorca iz Krapine, a proslava Dana općine završava glazbenim festivalom Ivanjska krijesnica, koji počinje u 19 sati u sportskoj dvorani OŠ Jesenje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba