ATRAKCIJA S BRIJUNA ODUŠEVILA I TURISTE U FAŽANI

Titov Cadillac vratio se kući sa servisa u Zagorju, u Krapinu dolazi ponovo na rujansko otvorenje Muzeja oldtimera

Objavljeno: 20.06.2017. zagorjeinternational

Atraktivan Cadillac Eldorado Josipa Broza Tita u nekoliko je trenutaka, koliko je u nedjelju na fažanskoj rivi čekao prijevoz trajektom u svoj dom na Brijunima, privukao pažnju brojnih turista koji su ga željeli fotografirati ili barem rukom prijeći preko zavodljivih linija američkog dizajna ’50-ih godina prošlog stoljeća – piše Glas Istre.

Oporavak u Zagorju

Automobil iz 1953. godine, prve generacije tog modela i rijetke serije, dug je 5,6 metara, a predsjedniku Jugoslavije darovali su ga kanadski iseljenici.
Razlog zašto ga se moglo vidjeti u Fažani, je njegov povratak s ovogodišnjeg “oporavka” u Zagorju.
Od travnja su ga servisirali djelatnici Presečki grupe iz Krapine. Bio je to treći odlazak Cadillaca u Zagorje na remont.
– Prije 11 godina Presečki grupa, predsjednika Hrvatskog oldtimer saveza Antuna Presečkog, je obavila kompletnu revitalizaciju automobila, odnosno motora i limarije. Sada je išao na jedno manje osvježivanje, riješeni su manji problemi s motorom, servisiran je kočioni sustav i sanirana limarija. Cadillac je trebao biti i na otvorenju muzeja oldtimera koji je 13. lipnja u Krapini trebao otvoriti Antun Presečki, ali kako postav nije gotov te je otvorenje odgođeno za jesen, tako je Presečki izrazio želju da se tada na otvorenje kao zvijezda vrati i Titov automobil, rekao je Sušac za Glas Istre.

Vožnja po Brijunima

Cadillac je danas jedan od eksponata izložbe “Tito na Brijunima” u Nacionalnom parku, ima svoj objekt u kojem je smješten uz ostale eksponate. Kako privlači pažnju silnih posjetitelja tako se i mnogi od njih, požele provozati njime. No, tu si povlasticu ne priušte svi. Naime, za sat vremena vožnje, kojom se obiđe cijeli otok, treba se predbilježiti dan ranije i izbrojiti 5000 kuna.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba