Proslava Dana općine Budinščina

U nedjelju blagoslov novog vatrogasnog vozila, središnja svečanost u ponedjeljak

Objavljeno: 27.04.2017. zagorjeinternational

U općini Budinščina, uz Dan općine 1. svibnja, pripremljen je bogat program. Obilježavanje počinje u petak, prijateljskom nogometnom utakmicom veterana NK Milengrad 2005 i NK Metuzalemi iz Zagreba, u 17 sati. Nakon toga, zabava i druženje se nastavlja u šatoru, uz nastup glazbenog sastava “Full Gas” i Nikolinu Hižar.

Svečani mimohod

U subotu iz programa izdvajamo cjelodnevno druženje planinara i ostalih posjetitelja na lokaciji planinarskog doma Pokojec, a zatim od 11 sati DND Budinščina u OŠ organizira turnir u stolnom tenisu za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Od 13 sati, Streličarski klub Budinščina na nogometnom igralištu organizira mini turnir u streličarstvu. U nedjelju se od 8 sati na prostoru ribnjaka u Kraljevcu Gornjem, u organizaciji SRD-a “Šaran” Budinščina, održava kup ribiča seniora. Od 14 sati od zgrade općine kreće svečani mimohod vatrogasaca DVD-a Budinščina i gostujućih vatrogasnih društava, koji uz pratnju limene glazbe i svečani defile mažoretkinja iz Budinščine i gostujućih timova, dolazi do nogometnog igrališta, gdje će nakon toga održati svoj program. U 15 sati će upravitelj Župe Uznesenja BDM Zajezda vlč. Andrija Jambreuš blagosloviti novo vatrogasno kombi vozilo, a nakon toga načelnik Radovan Hercigonja predat će ga DVD-u Budinščina. U 19 sati u Domu kulture, u organizaciji Glazbene družine “Franjo Dugan”, organizira se svečani koncert na kojem će nastupiti članovi GD-a “Franjo Dugan”, učenici OŠ Vladimir Nazor Budinščina, udruga “Gotali” i ostali gosti. U šatoru će svirati glazbeni sastav “Bonaparte”.

Memorijalni turnir

U ponedjeljak u 11 sati u crkvi sv. Josipa radnika služit će se svečana sveta misa, na kojoj će pjevati crkveni zbor “Beate”. U 12 sati NK Milengrad 2005 organizira Memorijalni nogometni turnir “Mladen Čukelj – Čarli”. Ispred zgrade općine i Doma kulture nudit će se tradicionalni kolači, koje će pripremiti članice udruge “Gotali”, lovačke salame i drugi proizvodi LD-a “Jeleni”, a održat će se i prezentacija vina udruge “Zagorska brajda” Budinščina. U 13 sati će se u Domu kulture održati središnja svečanost, uz kulturno – umjetnički program. Pod šatorom će nastupiti glazbeni sastav “Fiškali”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba