Logopedski kabinet Klanjec

Djeca s poteškoćama odsad će imati kraću terapiju i smanjit će se liste čekanja

Objavljeno: 14.04.2017. mladenmandic

Uz dosadašnji dijagnostički i terapijski instrumentarij, od danas logopedski kabinet u Klanjcu ima i digitalni logopedski set vrijedan 19 tisuća kuna, koji im je darovala Krapinsko – zagorska županija. Logopedica Tomislava Strsoglavec rekla je kako je riječ o setu koji se koristi u suvremenoj logopedskoj rehabilitaciji pri poremećajima glasa i izgovora, tečnosti, slušnog procesuiranja i čitanja, a malim korisnicima kabineta omogućit će kraće trajanje terapije te samim time i smanjenje liste čekanja.

Dobri susjedi

Župan Kolar zahvalio je Udruzi “Korak po korak do zdravlja” koja je pokrenula inicijativu i zaposlila logopedicu te dobre susjede, Općinu Veliku Trgovišće i Grad Klanjec, koji su odlučili zajednički financirati rad kabineta. Dodao je kako Županija nastoji opremiti suvremenim sredstvima ne samo ovaj klanječki, već i sve ostale kabinete na području Županije, kako bi njihova učinkovitost bila što bolja. Klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek rekao je kako su otvaranjem logopedskog kabineta u Klanjcu posebno zadovoljni roditelji djece, jer je prije toga bilo gotovo nemoguće doći na red za terapiju u okolnim sredinama, te da trenutno 40-ak djece pohađa neki od oblika terapije i to u neposrednoj blizini svojih domova.

Nema čekanja

Robert Greblički, načelnik Velikog Trgovišća istaknuo je kako je logoped sad vrlo blizu mještanima njegove općine, a čekanje na terapiju je vrlo kratko, ili ga gotovo uopće nema. Čelnici Županije, Klanjca i Velikog Trgovišća istaknuli su i kako će se njihova suradnja u sufinanciranju i dalje nastaviti, na korist svih mališana s poteškoćama u govoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba