Županija i Centar VolontirAJMO

Za titulu najvolontera sedmero kandidata, a za volontersku akciju tri prijedloga – evo koji su

Objavljeno: 06.04.2017. mladenmandic

Krapinsko – zagorska županija je u suradnji s Volonterskim centrom VolontirAJMO objavila 28. veljače Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu Županijskog priznanja volonter/ka godine – mladi 15-30 godina, volonter/ka godine – odrasli 31+ godina i volonterska akcija godine. Na Javni poziv pristiglo je ukupno 12 prijava, a propisanim uvjetima iz Javnog poziva udovoljava deset pristiglih prijava – pet prijava u kategoriji mladi, dvije prijave u kategoriji odrasli i tri prijave u kategoriji volonterska akcija godine.

Glasanje do 15. travnja

Oni se upućuju u drugi uži krug izbora u kojem građani elektronskim putem glasaju za kandidata odnosno kandidatkinju odnosno volontersku akciju po svom izboru. Glasati se može do 15. travnja na internetskim stranicama Krapinsko – zagorske županije, gdje se mogu dobiti i opširni podaci o svim kandidatima i akcijama.
U kategoriji volonter/ka godine mladih od 15-30 godina kandidati su Elizabet Horvat iz GD Crvenog križa Donja Stubica, Petra Vidović iz GD Krapina, Lucija Strugar iz Volonterskog kluba ŠUDIGO-a, DVD-a Zabok i Mreže udruge Zagor, Jurica Marković, volonter Savjeta mladih Općine Bedekovčina i Bedekovčanske udruge mladih i Bruno Habus, volonter Udruge srednjoškolaca Hrvatske, uključen u program vršnjačke pomoći u učenju u Srednjoj školi Krapina. U kategoriji starijih od 31 godinu kandidati su Andreja Vrančić iz Gradskog društva Crvenog križa Donja Stubica, Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja i Tanja Bakek, volonterka STUB-KLUB –a i Udruge fizioterapeuta i radnih terapeuta Zagorja.

Prvi put akcija godine

U kategoriji volonterske akcije godine koja se ove godine bira prvi put, za titulu najbolje natječu se akcije „Još smo uvijek željni znanja“ kojeg je organizirao ŠUDIGO Zabok, “Uređenje mjesta u sklopu ekološke akcije „Eko zeko“ kojeg je organizirala Udruga Petrože – Krušljevo Selo te oslikavanje stepenica i zida kod OŠ Ksavera Šandora Gjalskog iz Zaboka kojeg je organiziralo Društvo “Naša djeca” iz Zaboka. (Mladen Mandić)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba