DJEČJI FILM “ANKA”

Glavna junakinja Cvita Viljac otkriva: Muzej krapinskih neandertalaca jedan mi je od najdražih koje sam posjetila

Objavljeno: 26.02.2017. Jelena Jazbec

 

U Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina, u ponedjeljak će biti prikazan film Dejana Aćimovića “Anka”, snimljen prema jednom od najpoznatijih romana Mate Lovraka, “Anka Brazilijanka”.
Filmska ekipa prepoznala je Zagorje kao atraktivnu lokaciju, pa su neke scene snimljene upravo u Krapini, a u nedavno otvorenom krapinskom kinu gledatelji će moći uživati u premijeri filma, ali i u druženju s filmskom ekipom – Tatjanom Aćimović, scenaristicom i producenticom filma, Josipom Žurićem, koji tumači Malog Vedu, Lindom Begonjom, koja glumi Milostivu te Cvitom Viljac, koja igra glavnu ulogu.

Za djecu, ali i odrasle

Radnja filma počinje kada djevojčicu Anku posvaja bogata rođakinja, koja ubrzo pokazuje svoje drugo lice, zbog čega Anka bježi od nje, želeći se vratiti u sirotište. No, put je dovodi do ciglane okružene visokim stablima i neobičnom prirodom. U ciglani, u dubini šume, s ovozemaljskim životom isprepliće se začudni, bajkoviti svijet šumskih bića, koji vide samo djeca bujne mašte.
Cvita Viljac (11) kći je poznate glumice Ecije Ojdanić i diskografskog urednika Ante Viljca, a iza sebe već ima jednu zapaženu filmsku ulogu – sa šest godina glumila je u filmu svog očuha Roberta Orhela, “Hitac”.
Ovu učenicu petog razreda, uoči premijere, pitali smo je li već prije posjetila Krapinu.
– Jesam, posjetila sam Krapinu, točnije, Muzej krapinskih neandertalaca, i bilo mi je jako zanimljivo, točnije, to mi je jedan od najdražih muzeja koje sam posjetila – rekla nam je Cvita.
Film “Anka” snimao se 40-ak dana u okolici Drniša. Cvita bi na setu provodila i 10 sati na dan, no ništa joj od toga nije teško palo, osim činjenice da je bila blizu mora, ali se nije smjela kupati, jer zbog uloge nije smjela pocrnjeti.
Osim poznatog Rade Šerbedžije, u “Anki” važnu ulogu tumači i Eric Cantona, poznati bivši francuski nogometaš, danas glumac. Cvita ga opisuje kao vrlo zabavnu i zanimljivu osobu, s kojom joj je bilo zadovoljstvo surađivati.
U vrijeme snimanja, bila je učenica četvrtog razreda, kojeg je, zahvaljujući instrukcijama i učenju unaprijed, ranije završila, kako bi se mogla posvetiti snimanju filma.
– Radi se o filmu koji će privući i djecu i odrasle. Djecu će posebno privući taj mistični svijet. Dosta je vremena prošlo od kada smo snimali, tako da sam dosta dugo čekala kad će izaći, i moram reći da sam zadovoljna. Nekih se scena, iskreno, malo sramim, ali sve u svemu, sviđa mi se – otkrila nam je ova mlada talentirana glumica, koja pohađa i glazbenu i plesnu školu.

Fotografiranje s glumcima

Cvita je najavila i krapinsku projekciju filma.
– Naravno, gledat će se film, ali 20 minuta prije, točnije, u 10.30 sati, svi zainteresirani moći će se družiti s glumcima, koji će ima rado odgovarati na sva postavljena pitanja. Zajedno ćemo pogledati film, a nakon toga ćemo se i rado fotografirati s gledateljima. Pozivam sve da se odazovu u što većem broju – zaključila je.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba