“CVIJET U CVIJEĆU”

Ove godine pristigla 294 likovna i 72 literarna rada, iz 24 osnovne škole i sedam vrtića

Objavljeno: 06.02.2017. Jelena Jazbec

U kongresnoj dvorani Hotela “Matija Gubec” u Stubičkim Toplicama, održana je završna svečanost dodjela nagrada i priznanja likovno – literarnog natječaja “Cvijet u cvijeću”.
Natječaj provodi Društvo Naša djeca Stubičke Toplice, a njegova je idejna začetnica Brigitte Gmaz, predsjednica DND-a. Cilj je razvijanje svijesti najmlađih o važnosti očuvanja biološke raznolikosti i tradicijskog bilja.

Tri kategorije

Na ovogodišnji peti po redu natječaj pristigla su 294 likovna i 72 literarna rada iz 24 osnovne škole i sedam dječjih vrtića Republike Hrvatske. Radovi učenika bili su podijeljeni u tri kategorije: predškolski uzrast djece, uzrast učenika razredne nastave te predmetne nastave. Svečanosti dodjele nagrada nazočilo je 200-tinjak djece, mentora, roditelja i ravnatelja dječjih vrtića i osnovnih škola iz Primorsko – goranske, Međimurske, Krapinsko – zagorske županije i Grada Zagreba.
U svečanom programu nastupili su: Marija Borić, ujedno voditeljica programa, ŽVA “Fiola”, Udruga za promicanje narodne kulture Kirjales, polaznici Dječjeg vrtića “Zvirek” i učenici OŠ Stubičke Toplice.

Edukacija od malih nogu

U kategoriji likovnih radova učenika od petog do osmog razreda, nagrade je dodijelio krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
– Ako želimo očuvati prirodu i naš planet, najbitnija je edukacija od malih nogu, jer djeca upijaju kao spužve. Jednom kad im usadimo u svijest tu ideju, ona će ih pratiti kroz čitav život. Zato je i ovaj natječaj odličan, jer kroz igru djeci skreće pozornost na ozbiljne teme. Čestitam svima koji su poslali radove na natječaj, a posebno nagrađenima, za koje će Krapinsko – zagorska županija organizirati jednodnevni izlet, tijekom kojeg će obići zaštićene dijelove prirode na području županije – rekao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba