Nova priznanja za zagorski turizam

Štruklijada, Općina Marija Bistrica i Villa Zelenjak – Ventek su “Simply the best”

Objavljeno: 23.11.2016. zagorjeinternational

 

U Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici, Turistička zajednica KZŽ domaćin je trodnevnog 18. tradicionalnog godišnjeg susreta poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta „PUT“, u sklopu kojeg su dodijeljene i nagrade Simply the Best 2016.

Jedini s tri nagrade

Tri su nagrade ostale u Zagorju: Krapinsko zagorska županija za svoju je „Štruklijadu“ nagrađena u kategoriji manifestacija, tematskih festivala i događanja, Općina Marija Bistrica dobila je nagradu u kategoriji Turističko odredište vjerskog turizma, dok je ugostiteljski objekt Villa Zelenjak – Ventek nagrađen u kategoriji ugostiteljskih objekata s ponudom hrane i pića uz magistralne ceste. Ukupno je dodijeljeno 37 nagrada u šest kategorija i potkategorija, a Krapinsko – zagorska županija jedina je s kontinenta koja je dobila više od jedne nagrade, a bilo je ukupno 287 nominiranih.

Trogodišnji rast

Da nemamo velike postavljene ciljeve, ne bismo mogli imati velike planove i rezultate. Ovdje u Zagorju postigli smo sinergiju svih turističkih dionika, od hotela, restorana i OPG-ova, kako bi se zajednički prezentirali na inozemnom i domaćem tržištu, a da se poslije svaki sa svojom individualnom kvalitetom i dodatnim sadržajem bori za svoj dio kolača. Rastemo treću godinu zaredom, preko 30 posto u dolascima i noćenjima, a da nismo povećali smještajne kapacitete. Sljedeće tri do četiri godine mislimo povećati broj smještajnih kapaciteta za 50 posto, a prema Masterplanu do 2025.godine za 100 posto. Tako bismo broj noćenja i dolazaka sa sadašnjih 250 tisuća na milijun – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je u pratnji predsjednice Županijske skupštine KZŽ Vlaste Hubicki i direktorice Turističke zajednice KZŽ Ksenije Tomić preuzeo nagradu u ime Županije.

Nagradu u ime Marije Bistrice primio je predsjednik općinskog vijeća Teodor Švaljek, a u ime Ville Zelenjak – Ventek, Dora Greblički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba