Uz 400. obljetnicu smrti

Ove subote kulturni program “Shakespeare u Mariji Bistrici”

Objavljeno: 24.11.2016. mladenmandic

Povodom 400. obljetnice smrti Williama Shakespearea i 250. godišnjice rođenja bistričkog župnika Ivana Krizmanića, Ogranak Matice hrvatske u Mariji Bistrici organizira ove subote kulturni program “Shakespeare u Mariji Bistrici”.

Otvorenje izložbe

U knjižnici se u 16.30 sati otvara izložba “William Shakespeare i Matica hrvatska”, koju su priredili Vesna Zednik i Josip Brleković, dok u 17 sati u Domu kulture počinje kulturni program u kojem će Bojana Schubert predstaviti knjigu “Prvi hrvatski Shakespeare”, koju je napisala zajedno s Ivanom Lupićem, o prvom prijevodu Shakespearea na hrvatski jezik iz pera bistričkoga župnika Ivana Krizmanića. Stihove Krizmanićeva prijevoda recitirat će Jelena Januš – Grbić, a o Shakespeareu će govoriti pjesnik i prevoditelj Mate Maras. U glazbenom dijelu nastupit će Laura Vadjon, barokna violina i Erazem Grafenauer, lutnja.

Učenička predstava

U programu je i predstava “Shakespeare lives in Marija Bistrica, too”, u izvedbi učenika bistričke osnovne škole, te na kraju “Kaj, Shakespeare?” – učenički rad s edukativno – zabavne radionice u organizaciji Vijeća nastavnika stranih jezika, kojom je obilježen Europski dan jezika. Shakespeareov 18. sonet u originalu i kajkavskom prijevodu učenika Srednje škole Zlatar, recitirat će Domagoj Habazin i Barbara Milički.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba