Vlada RH odlučila:

Zagorci dobili dvoje državnih tajnika – u Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu hrvatskih branitelja

Objavljeno: 17.11.2016. Alen Brodar

Vlada RH je na zatvorenom dijelu današnje sjednice, koji se održala u Dvorcu Eltz povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, imenovala državne tajnike, među kojima su i dva zagorska imena. Tako je državni tajnik u ministarstvu gospodarstva donedavni pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mario Antonić, inače predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Huma na Sutli.

Pripajanje ministarstava

– Potrvrda mog imenovanja državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva, potvrda je i rada cjelokupnog zagorskog HDZ-a koji me za tu funkciju i predložio.  Pripajanje dvaju ministarstava doprinijet će efikasnosti i dostupnijem servisu, koji je na usluzi našim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima. Projekte koje smo započeli i koji su već počeli davati prve rezultate ćemo nastaviti, a još više toga je i u pripremi. Moja vrata su, kao i dosad, otvorena za svakoga i spreman sam pomoći jednako velikim, kao i onim najmanjim sudionicima hrvatskog gospodarstva. Samo rad i nova radna mjesta pravi su put i rješenje da nam svima bude bolje, a tim putem ćemo nastaviti i u budućnosti. Gospodarstvo je glavni čimbenik i pokretač  svake države te se stoga prema tom sektoru trebaju usmjeriti posebni napori svih nas koji smo za taj posao dobili priliku i povjerenje Vlade – rekao nam je Mario Antonić.

Državnom tajnicom, i to u Ministarstvu hrvatskih branitelja, imenovana je i Nevenka Benić iz Krapine, nestranačka kandidatkinja, koja je u prošloj predizbornoj kampanji uživala podršku Županijske organizacije HDZ-a KZŽ, na čijoj je listi u III. Izbornoj jedinici bila na devetom mjestu.

Nevenka Benić ima dugogodišnje iskustvo u radu s braniteljima, konkretno u ministarstvu branitelja. Naime, još 1994. godine zapošljava se u Upravi za obranu Krapina, Odjelu za skrb, gdje obavlja stručne poslove skrbi o hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji te pruža psihosocijalnu i savjetodavnu pomoć potrebitima, a posljednjih je pet godina pomoćnica ministra branitelja na čelu Uprave za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, pa njezino imenovanje državnom tajnicom u navedenom ministarstvu ne iznenađuje.

Pijetet za Vukovar

– Zahvaljem HDZ-u Krapinsko – zagorske županije na prijedlogu i ustrajanju te povjerenju koje mi je ukazano. Hrvatski branitelji, ali i njihove obitelji zaslužuju posebno poštovanje svih građana Republike Hrvatske, kao i pristupačnosti te dostupnosti svih institucija države koju su branili i stvarali. Moje misli uz poseban pijetet, ovih su dana usmjerene ka Vukovaru – zaključila je Nevenka Benić.

Navedena imenovanja priznanje su i Županijskoj organizaciji HDZ-a KZŽ te njenom čelnom čovjeku i saborskom zastupniku, Žarku Tušeku, koji visoko kotira u vrhu stranke i kod premijera Andreja Plenkovića. Današnje odluke Vlade RH samo su potvrda tome.



JOŠ JEDNA VISOKA POZICIJA ZA ZAGORCE

Alen Gerek izvršni direktor Hrvatske pošte

Zabočanin Alen Gerek, potpredsjednik zagorske Županijske organizacije HDZ-a, koji je javnosti poznat i kao bivši nogometni sudac, imenovan je novim izvršnim direkotrom Hrvatske pošte. Gerek je inače donedavno bio pomoćnik ministra Olega Butkovića u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba