Velikodušna gesta

Za donaciju preko odvjetnika javio se i zatvorenik iz Lepoglave

Objavljeno: 03.11.2016. mladenmandic

Vijest kako bivšem hrvatskom nogometnom reprezentativcu Ivanu Klasniću pod hitno treba nova transplantacija bubrega, brzo se proširila Hrvatskom. Vijest o zdravstvenom problemu bivšeg hrvatskog nogometnog reprezentativca je posebno je pogodila Dubrovčanina Semira Đonka koji je trenutno na izdržavanju kazne u Lepoglavi.

Kompatibilnost organa

Kako piše Jutarnji listkako bi pomogao Klasniću doniranjem svog bubrega, ako naravno bubreg bude kompatibilan s Klasnićem, javio se na sve adrese koje bi ga mogle spojiti s poznatim hrvatskim nogometašem.
Inače, Đonko je zbog krađa i prevara osuđen na zatvorsku kaznu i još bi četiri godine trebao provesti u lepoglavskom zatvoru.
Đonko je inače pismo o mogućoj donaciji ispisao i preko odvjetnika Milka Križanovića uputio hrvatskim liječnicima. Naglasio je kako Đonko nema nikakve skrivene namjere.

Ne lovi u mutnom

– Zakon o pomilovanjima je reguliran i jedan od uvjeta nikako nije milosrdni čin. Stoga nemojmo tražiti skrivene namjere. On nije osuđen na 20 godina, pa da lovi u mutnom. Radi se o čovjeku koji će vrlo vjerojatno uskoro biti pušten na slobodu – rekao je Križanović pojašnjavajući da će nakon odsluženja trećine kazne tražiti uvjetno puštanje i to će mu vrlo vjerojatno biti odobreno jer u našem sustavu rijetko tko odsluži kaznu do kraja.



IVAN KLASNIĆ:

To ne ide tako preko novina, neka se meni jave

Kako piše Jutarnji list, zvali su i Ivana Klasića na njegov broj u Njemačkoj, ali nije bio raspoložen za davanje bilo kakvog komentara u vezi s mogućim donorom. -To ne ide tako. Ne preko novina. Ne trebate se vi time baviti. Neka se meni jave – poručio je za Jutarnji list Klasnić.

Inače, Klasnić se našao u ozbiljnim problemima pred kraj ljeta, kada mu je presađeni bubreg počeo otkazivati, zbog čega mora tri puta tjedno na dijalizu. On je već prošao dvije operacije, no majčin bubreg je tijelo odmah odbacilo, a s očevim je živio posljednjih nekoliko godina. Problem je i u tome što Klasnić ne živi u Hrvatskoj, nego u Njemačkoj, gdje se transplantacija čeka i po sedam godina, a da je u Hrvatskoj, najvjerojatnije bi već ove godine dobio novi bubreg.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba