“100 posto zagorsko”

Riječanima će se ovog vikenda predstaviti 47 zagorskih izlagača sa svojim tradicijskim proizvodima

Objavljeno: 23.08.2016. mladenmandic

Danas je u Rijeci, u zgradi tamošnje Gradske uprave, održana konferencija za novinare na kojoj je najavljena manifestacija „100 posto zagorsko u Rijeci”, koja će se održati ovog vikenda u petak i subotu na riječkom Korzu. Manifestaciju su predstavili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, voditeljica Ureda Turističke zajednice Krapinsko – zagorske županije Ksenija Tomić te umjetnička voditeljica KUD-a Zabok Senka Jurina.

Treći put zaredom

Istakli su kako je ovo već treća manifestacija zaredom koja se održava u Rijeci, a kao i prethodnih godina, na ovoj manifestaciji prodajno – izložbenog karaktera bit će izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko – zagorske županije. Izvorne proizvode Hrvatskog zagorja ove će godine predstaviti 47 izlagača, poljoprivrednih proizvođača, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturizama, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga. U ponudi će se naći bučino ulje, med, medenjaci, zagorski mlinci, povrće, voće, rakije i likeri, sir, sokovi i voćna vina, suhomesnati proizvodi i tradicijske igračke uz degustiranje purice s mlincima i zagorskih štrukli.

Susret gospodarstvenika

U sklopu manifestacije bit će organizirane i cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca, vožnje kočijom te prikaza borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku uz bogat kulturno – umjetnički program. Već tradicionalno, bit će održan i susret gospodarstvenika Primorsko – goranske i Krapinsko – zagorske županije kao i podjela igračaka tamošnjem dječjem vrtiću u sklopu projekta „Dajmo djeci korijene i krila“.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba