Načelnica Ljubica Jembrih poziva mlade da istaknu kandidature za izbor članova i njihovih zamjenika u loborskom Savjetu mladih

“Mladi, vi ste budućnost Lobora – uključite se u javni život svoje općine”

Objavljeno: 18.09.2021. AB

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih poziva mlade da se jave na Javni poziv za isticanje kandidatura za izbor članova i njihovih zamjenika u loborskom Savjetu mladih.

– Mladi ljudi su budućnost Lobora te ih stoga pozivam na aktivnije uključivanje kroz djelovanje općinskog Savjeta za mlade, kao savjetodavnog tijela osnovanog upravo zbog aktivnog uključivanja mladih u javni život – kazala je načelnica.

Biraju se osobe od navršenih 15 do navršenih 30 godina života, s prebivalištem ili boravištem na području općine Lobor. Savjet ima pet članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, koje bira Općinsko vijeće na vrijeme od tri godine, a pravo predlaganja imaju udruge opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija, neformalne skupine mladih od najmanje 20 mladih te stipendisti Općine Lobor. Javni poziv je otvoren od 15. rujna i traje 30 dana, a objavljen je na internetskim stranicama Općine Lobor.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba