Ogorčeni građani od jutra se žale na gužve koje nastaju zbog radova na mostu Mokrice, pa su se iz Hrvatskih cesta obratili priopćenjem:

“Molimo vas za strpljenje. Izvođač će raditi u dvije, pa čak i tri smjene kako bi radovi završili do početka školske godine”

Objavljeno: 27.07.2021. zagorjeinternational

Ogorčeni građani od jutra se žale na velike gužve koje se stvaraju prilikom izlaska s autoceste u Mokricama. Gužve nastaju zbog radova o kojima, kažu građani, nisu bili ni obaviješteni pa ih je ovakav prometni kolaps zatekao.
Iz Hrvatskih cesta obratili su se priopćenjem.

– U ponedjeljak su započeli radovi sanacije pješačkih hodnika i ugradnje prijelaznih naprava na mostu Mokrice, na DC1, dionica 007. U skladu s elaboratom privremene regulacije prometa, promet se na mjestu izvođenja radova odvija naizmjenično jednim prometnim trakom uz pomoć pokretnih semafora i fizičkih osoba, tzv. mahača, za vrijeme vršnog prometnog opterećenja i formiranja većih kolona vozila. Na mostu Mokrice prijelazne naprave nisu ugrađene. Vidljive su pukotine i ulegnuća u asfaltu s obje strane mosta iznad upornjaka na pozicijama završetka rasponske konstrukcije i pješačkih hodnika. U pravcu pukotina na asfaltu nastale su i pukotine na spojevima pješačkih hodnika s betonskim trakama izvedenim u nastavku. Iz tog razloga pristupilo se izradi tehničkog rješenja sanacije. Cilj sanacije je održavanje objekta, koji ima veliku prometnu važnost za Krapinsko – zagorsku županiju, a sve kako u budućnosti ne bi došlo do većih oštećenja na mostu i njegovoj konstrukciji. U sklopu radova obnovit će se kompletno i habajući sloj asfalta, kako na mostu, tako i na prilazima – kažu iz Hrvatskih cesta pa pojašnjavaju zašto su s radovima odlučili početi baš u srpnju. – Radovi su započeli sada ponajviše zbog godišnjih odmora i smanjenog intenziteta prometa, a imajući u vidu prometnu opterećenost tog dijela ceste. Rok za izvođenje radova je dva mjeseca, ali, s obzirom na to da će izvođač raditi u dvije, pa čak i tri smjene, kada će tehnologija radova to dozvoliti, očekuje se završetak za oko mjesec dana, odnosno, prije početka školske godine. Molimo korisnike za strpljenje – kažu iz Hrvatskih cesta.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba