VIJEĆNICI USVOJILI REBALANS PRORAČUNA GRADA PREGRADE: Prihodi povećani za 2,5, a rashodi za 2,6 milijuna kuna

“Povećanje izdataka odnosi se na kreditno zaduženje zbog dogradnje dječjeg vrtića i asfaltiranja nerazvrstanih cesta“

Objavljeno: 11.07.2021. zagorjeinternational

U četvrtak je održana druga sjednica pregradskog Gradskog vijeća. Prisustvovalo je 12 vijećnika, pred kojima se našlo 17 točaka dnevnog reda. Vijećnice i vijećnici su, između ostaloga, donijeli Odluku o donošenju Procjene rizika od velikih nesreća za područje grada Pregrade, a usvojili su i izvješća o radu i financijska izvješća za 2020. godinu Gradskog društva Crvenog križa i Vatrogasne zajednice grada Pregrade.

Jedan protiv

Najvažnija točka dnevnog reda bilo je donošenje prvih izmjena i dopuna gradskog proračuna, koje su donesene s 11 glasova za i jednim glasom protiv. Naime, planom proračuna od 8. prosinca 2020. godine utvrđen je proračun prihoda za 2021. godinu u visini od 25.442.098 kuna, rashoda i izdataka u visini 25.631.011 kuna, a predviđeni manjak 188.913 kuna i planirani preneseni višak od 188.913 kuna. Analizirajući izvršenje za dosadašnje razdoblje te procjenu do kraja godine, predložen je novi plan prihoda i primitaka proračuna u visini 27.942.107,70 kuna, plan rashoda u visini 28.276.343,04 kune te plan manjka u iznosu 334.235,34 kuna. Preneseni višak iznosi 334.235,34 kuna. Ukupno povećanje izdataka odnosi se na kreditno zaduženje zbog dogradnje dječjeg vrtića i asfaltiranja nerazvrstanih cesta, ali i zbog ostvarenih sredstava iz Fonda solidarnosti EU za projekt zaštite rodne kuće Janka Leskovara.

– Neke stvari smo morali prolongirati, kao što je uređenje kinodvorane jer, s obzirom na to da u rujnu prijavljujemo projekt, ove godine neće biti troškova, nego se nadamo sljedeće godine, ukoliko ostvarimo projekt. Također, povećali smo iznos za uređenje dječjih i školskih igrališta, s obzirom na to da smo dobili sredstva na natječaju Ministarstva turizma i sporta u iznosu od skoro 250 tisuća kuna, a da bismo ih realizirali, moramo također osigurati svoj udio – obrazložio je gradonačelnik Marko Vešligaj.

Gradski muzej

Gradsko vijeće donijelo je i Odluku o kratkoročnom zaduženju Grada Pregrade u 2021. godini u ukupnom iznosu od 2,5 milijuna kuna, koje je potrebno za premošćivanje kratkotrajnog financijskog jaza zbog povećanog iznosa povrata poreza po godišnjoj prijavi te provedbe projekata dogradnje DV-a “Naša radost“ i asfaltiranja nerazvrstanih cesta.

Također, donesena je Odluka o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika, kao i Odluka o osnivanju Pučkog otvorenog učilišta Pregrada i imenovanju privremene ravnateljice ustanove, a Gradsko vijeće dalo je i suglasnost na prijedlog Statutarne Odluke o izmjenama i dopuna Statuta Dječjeg vrtića “Naša radost“ te suglasnost za zapošljavanje odgojitelja/ice – dva izvršitelja/izvršiteljice na neodređeno puno radno vrijeme.

Donesene su i Odluke o davanju suglasnosti Muzeju grada Pregrade za provedbu projekta “Adaptacija zgrade muzeja i knjižnice u Pregradi za pristup osobama s invaliditetom (Faza: II)“ te Gradskoj knjižnici za provedbu projekta “Rekonstrukcija sustava grijanja i uvođenje sustava hlađenja u zgradi muzeja i knjižnice“, oba projekta prijavljena i odobrena u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2021. godinu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba