U Srednjoj školi Oroslavje virtualno obilježena "Noć knjige"

Gimnazijalci interpretirali haiku poeziju, a učenici – budući stolari izradili kućice za knjige

Objavljeno: 28.04.2021. zagorjeinternational

I ove se godine Srednja škola Oroslavje uključila u obilježavanje “Noći knjige” s nekoliko zanimljivih programa učenika, nastavnika i gostiju. S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, glavni programi održani su u virtualnom okruženju, putem YouTube kanala i komunikacijske platforme Zoom.
Glavni gost “World Book Night 2021“, događanja koje se moglo pratiti preko YouTubea, bio je poznati oroslavski hajđin Franjo Ordanić, a haiku poeziju su intepretirali gimnazijalci Filip Brezak, Karla Čukman, Dorotea Kurelja, Janja Šalec, Stjepan Bratković i gosti iznenađenja, bivši učenici – danas poznati kazališni i filmski glumac Ronald Žlabur te Ana Perinić Lewis s Instituta za antropologiju.
Domaćini programa bili su gimnazijalci Magdalena Blagec, Ana Ilić i Jan Krsnik. Učenici su u suradnji s nastavnicama hrvatskog jezika Marijom Ubrekić i Karmelom Šafarik Todorović pripremili virtualno čitanje svojih autorskih radova preko Zoom platforme. Uz to, pod vodstvom profesorica Ane Knežević Hesky, Renate Čandrlić, Vesne Lipovac, Mihaele Jazvec, Marije Ubrekić i Karmele Šafarik Todorović, pripremili su i digitalno izdanje ljekaruše, a učenici stolari sa svojom strukovnom nastavnicom Jasnom Richter izradili prigodne kućice za knjige koje su postavljene u holu škole. (vc)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba