Održana akcija sadnje novog drvoreda uz cestu kraj Osnovne škole Krapinske Toplice

“Platane koje su bile oštećene zamijenili smo stupastim grabom, autohtonom vrstom visine dva metra“

Objavljeno: 26.04.2021. zagorjeinternational

U subotu je održana akcija sadnje drvoreda uz cestu kraj Osnovne škole Krapinske Toplice, u kojoj su sudjelovali krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, njegova zamjenica Jasna Petek, desetak učitelja, volontera, donatora te učenika OŠ Krapinske Toplice.
Ravnatelj škole Samson Štibohar istaknuo je kako su platane koje su ranije bile na mjestu novog drvoreda, prema ocjeni stručnjaka Hrvatskog šumarskog instituta bile oštećene te da ih je trebalo porušiti.

– Ovaj stupasti grab jedna je autohtona vrsta koja se u hortikulturi u ovom sjeverozapadnom području sadi kako bi se napravile nove vizure i oplemenilo područje boravka u prirodi parka, kao što je ovdje kraj škole. Novo drveće, visine dva metra, posađeno je u razini županijske ceste, u dvorištu škole, u dužini od 110 metara, na svakih 3,5 do 4,5 metra – pojasnio je Štibohar.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar uputio je zahvalu svima koji su sudjelovali u akciji.

– Prekjučer je bio Dan planeta Zemlje, uz obilježavanje Dana županije otvorili smo “Stazu kroz krošnje”, a danas je po cijelom Zagorju organiziran niz akcija čišćenja divljih deponija koji su se ponovno, nažalost, počeli pojavljivati u prirodi. Ne bacajte smeće u prirodu. Zagorje je zeleno i treba takvo i ostati – poručio je župan Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba