Darko Varga, čelnik Udruženja obrtnika Zlatara, novi je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije

“Pozivam sve da se zajednički nastavi graditi moderna i suvremena Komora, samo uvažavajući jedni druge možemo graditi boljitak zagorskog obrtništva”

Objavljeno: 21.04.2021. zagorjeinternational

Darko Varga, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zlatara, odlukom članova Skupštine Obrtničke komore KZŽ na 10. Izvanrednoj izbornoj sjednici, održanoj u utorak, izabran je za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije (OKKZŽ) u nastavku mandatnog razdoblja 2018.- 2022. godine.
Vargu je za predsjednika kandidiralo njegovo matično Udruženje obrtnika, uz dobivenu potporu kandidature od strane Upravnog odbora OKKZŽ.

Rad na terenu

– Moj program rada obuhvaća nastavak kontinuiranog rada dosadašnjeg vodstva Obrtničke komore kao moderne organizacije suvremenih načela i vizije. Prvenstveni cilj je bolje i konkurentnije obrtništvo – nastavak zajedničkog poticanja, zatim dodatno unaprijediti suradnju i komunikaciju sa županijom, gradovima i općinama, a sve s ciljem olakšanja poslovanja i rješavanja problema obrtnika. Zalagat ću se za traženje pomoći obrtnicima u vidu rasterećenja plaćanja obaveza u vrijeme trajanja pandemije virusa COVID- 19, kao i za jače uključivanje i rad s obrtnicima na terenu. Potrebno je usvajanje digitalizacije poslovanja i marketinških aktivnosti te poticati stručne edukacije i seminare koji će obrtnicima omogućiti nove digitalne vještine i znanja te kvalitetnije mogućnosti i bolje pozicioniranje na tržištu – kazao je Varga neke od temelja svog programa.
Inače, članovi Skupštine OKKZŽ jednoglasno su imenovali i dva potpredsjednika OKKZŽ u tekućem mandatu, a to su Miro Čaržavec, predsjednik Udruženja obrtnika Zaboka i Mario Petek, predstavnik Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj.
– Ovom prilikom pozivam sve da se zajednički nastavi graditi moderna i suvremena Komora, jer samo zajedničkim snagama uvažavajući jedni druge, možemo graditi boljitak obrtništva Krapinsko – zagorske županije – zaključio je novoizabrani predsjednik OKKZŽ.
Darko Varga rođen je 22. travnja 1967. godine u tradicionalnoj obrtničkoj obitelji – pradjed Josip bio je bravar, djed Dragutin postolar, otac Zlatko radiomehaničar i brat elektroničar. U obiteljskom obrtu oca Zlatka zapošljava se 1986. godine, a 1988. godine otvora vlastiti obrt. Vlasnik je obrta Atelier Varga, zapošljava dvoje djelatnika i bavi se izradom umjetničke, tradicionalne, suvenirske keramike, oblikujem unikatne autorske proizvode i skulpture. Za svoj rad proteklih godina dobivao je razna priznanja, za visoku razinu kvalitete, vještine i znanja u izradi umjetničkih predmeta, kao i u izradi predmeta na tradicionalni način. Njegov najpoznatiji proizvod jest kolekcija Dama koju predstavlja na sajmovima i drugim manifestacijama i za koje dobiva priznanje Kvarner Expo 06 i brončanu plaketu HOT Rijeka 2009. Za originalni suvenir 2012. pod nazivom Božićna jabuka dobiva priznanje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije. U tekućem mandatnom razdoblju, kao predsjednik Odbora za tradicijske i umjetničke obrte HOK-a, pokrenuo je projekt Monografija tradicijskih i umjetničkih obrta RH HOK-a. Kao aktivnom članu komorskog sustava dodijeljena su mu brojna priznanja, a sam ističe da sve aktivnosti i uloženi trud ne bi bili mogući da nije bilo nesebične potpore njegove obitelji – supruge Zvjezdane, kćeri Ane i sina Marka, inovatora i vlasnika obrta QBen koji također ide stopama svog oca i djeda.

Stigla i čestitka

– U ime Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, u ime članica i članova Županijske skupštine i svoje osobno čestitam vam na izboru za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije. Želim vam da s te pozicije nastavite uspješno zastupati i promicati interese obrtništva na svim razinama, stvarajući uvjete u kojima svaki obrtnik može časno raditi. Budući da je Krapinsko – zagorska županija vezana uz tradicijske obrte kojima se i promovira, na osobitu pažnju vam u ovo vrijeme pandemije stavljam tradicijske i umjetničke obrte – čestitala je Vargi predsjednica Županijske skupštine i predsjednica Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta Obrtničke komore KZŽ Vlasta Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba