Ernest Svažić, HDZ-ov kandidat za župana, u Mariji Bistrici je predstavio svoj program, ali i kandidatkinju za svoju zamjenicu, Anu Kruhak

GRAĐANIMA PORUČIO: “Zagorje bu prvo po besplatnim vrtićima i školskoj kuhinji, stranim investicijama, prvo u kontinentalnom turizmu, poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu”

Objavljeno: 16.04.2021. zagorjeinternational

Ernest Svažić, HDZ-ov kandidat za krapinsko – zagorskog župana, u Mariji Bistrici je predstavio svoj program, ali i kandidatkinju za svoju zamjenicu, Anu Kruhak.
Svažić kaže kako se radi o izbornom programu koji jamči da “bu Zagorje prvo” – prvo po besplatnim vrtićima i školskoj kuhinji za svu djecu, prva županija u kojoj se zajedno odlučuje o svim projektima, prvo po brizi za starije, prometnoj povezanosti, stranim investicijama i gradnji stanova za mlade, po digitaliziranosti, znanju, korištenju geotermalnih izvora, prvo u kontinentalnom turizmu, poljoprivredi, stočarstvu i vinarstvu, prvo po snazi gospodarstva, izgradnji cesta i komunalne infrastrukture te po kulturnim manifestacijama.

14 točaka

– Želim zahvaliti svome timu koji je sudjelovao u izradi ovog programa koji se sastoji od 14 točaka koje označavaju novi smjer županijske politike. Radi se o programu koji u prvom redu najšire uključuje sve stanovnike Krapinsko – zagorske županije. Nadalje, u velikoj mjeri podrazumijeva intenzivno korištenje europskih sredstva za izgradnju infrastrukture te je izuzetno bitna njegova socijalna komponenta. Dakle, u fokusu su obitelji, kao i sve dobne skupine – rekao je Svažić.

Na prvim stranicama svojega programa Svažić izražava nezadovoljstvo aktualnom županijskom vlasti.

– Nažalost, Zagorje je talac loše i nepromišljene politike i izgubljenih prilika. Gospodarstvo nam stagnira, na povlačimo novac iz Europske unije, po gospodarskim pokazateljima najlošiji smo od svih kajkavskih županija. Moramo naprijed, moramo bolje. Zagorci su vrijedni i ponosni ljudi, ljudi koji znaju stvarati nove vrijednosti i vole svoj kraj – poručuje Svažić.
Kaže i kako je politika koju on živi i svakodnevno provodi, politika časnog i odanog služenja ljudima, politika koja sluša, a ne koja vlada.

– To je moja politika – jasna, empatična, razvojna i časna. Politika za ljude koji su mi uvijek na prvom mjestu. Politika za zeleno i jako Zagorje, Zagorje koje raste s novim tehnologijama i idejama, Zagorje u kojem s osmjehom dočekujemo turiste, Zagorje u kojem mladi podižu obitelji, Zagorje koje brine o umirovljenicima. Zagorje na koje smo ponosni. Bit ću župan koji neće stati niti odustati od boljitka našeg kraja – zaključuje Svažić.
Komentirao je i odabir svoje zamjenice.

Izvrsna osoba

– Izabrana je konsenzusom što se tiče svih županijskih članova predsjedništva. Htjeli smo da bude iz ovog kraja, a ranije sam bio upoznat s Aninim radom i mislim da je izvrsna osoba kada je u pitanju pokrivanje društvene sfere djelovanja. Osoba je sa silnim iskustvom rada, ne samo s medijima, već i rada u velikom hrvatskom zdravstvenom sustavu kao što je Klinički bolnički centar Zagreb – kazao je kandidat za župana.
Ana Kruhak je pak istaknula kako je ponosna što je kampanja krenula iz srca Hrvatskog zagorja, iz njezine rodne Marije Bistrice, najvećeg nacionalnog svetišta.

– Zahvaljujem Hrvatskoj demokratskoj zajednici na danom povjerenju i izboru mene za kandidatkinju zamjenice župana. Maksimalno koliko ću moći, dat ću svoj obol za Zagorje jer bez obzira na uspjehe koje čovjek postigne kroz život, najveći je onaj kojim doprinosiš svom rodnom kraju, ne samo Mariji Bistrici, već cijelom Zagorju. Mislim da svaki čovjek kada polazi od nekih svojih osobnih uvjerenja, može na takav način djelovati i postići najviše za sebe, kao i za cijelu zajednicu – istaknula je Kruhak. (ab, vc, jj)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba