"RAD, A NE OBEĆANJA": Uz objavu kandidature za treći mandat na čelu općine Sveti Križ Začretje, aktualni načelnik Marko Kos uputio je poduže pismo svojim mještanima:

“Zacrtanih 50 projekata 2012. godine činio se kao gotovo nedostižan pothvat, no, sve smo ih riješili ili ih uspješno rješavamo. Uz vaše povjerenje, možemo i dalje uspješno graditi budućnost našeg mjesta”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Uz objavu kandidature za treći mandat na čelu općine Sveti Križ Začretje, aktualni načelnik Marko Kos uputio je poduže pismo svojim mještanima.

– Nakon dva mandata provedena kao vaš načelnik, zajedno smo postigli iznimne rezultate, učinili smo Sveti Križ Začretje prepoznatljivom sredinom za život, rad i odmor. Bez velikih obećanja i promocije, radili smo zajedno, puno puta nije bilo lako, ali malo – pomalo ostvarivali smo zajedničke ciljeve i zato mogu reći da su naši projekti uspješni, a obilježila su nas djela, a ne riječi i pusta obećanja. Kroz ove godine prolazili smo uistinu turbulentne periode, provodili noći i dane uz zimsku službu, uz potrese, požare, klizišta, vjetrove i poplave, a u novije vrijeme uz bolesti i pandemije. Svaku nedaću zajedno smo uspješno riješili. Iz mandata u mandat osluškujem vaše potrebe, analiziram probleme i pronalazim najbolja rješenja, uz dozvoljene mogućnosti za sve nas. Tim od sedmero mladih djelatnika Općine uspio je sprovoditi sve naše redovne obaveze i obraditi sve vaše zahtjeve i probleme, slijedom toga odrađeni su mnogi projekti – poručio je Kos pa nabrojio najvažnije projekte.

Najveća nagrada

– Sanacija cesta, gradnja prometnica, odvodni jarci redoviti su dio našeg posla koji zajednički rješavamo. Najveća nagrada za sve nas su kapitalni, veliki projekti, poduprti EU novcem, koji mijenjaju cijelu našu zajednicu, međutim, itekako su važni i oni mali, koji svakodnevno rješavaju naše potrebe. Slika našeg mjesta pomalo se mijenja, projekt spojne ceste približio nas je gospodarskom središtu grada Zaboka, a završetkom druge faze, približit će nas i administrativnom središtu grada Krapine. Time smo rasteretili promet Galovca, Švaljkovca, Svetog Križa Začretja, Štrucljeva, Mirkovca, Brezove, Ciglenice, Vrankovca, pa sve opet do Švaljkovca, te stare najfrekventnije pravce povezali nogostupima kako bi sigurnost automobila i pješaka na relaciji sjever – jug bila kvalitetnija i sigurnija. Sljedeći korak svakako je širenje ovakve mreže danas prema Pačetini, Pustodolu, Križanjču a uskoro i prema Sekirišću, Temovcu i Zleću. Najviše od svega raduju nas vlastiti EU projekti, novac koji dobivamo iz zajedničkog budžeta svih građana Europske unije i projekti koji su prepoznati na višoj razini, poput projekata u zaštiti okoliša, a najviše od svega projekt Dječji vrtić Sveti Križ Začretje. Projekt koji iščekujemo preko 30 godina. Danas je to ustanova koja sa svojim djelatnicima uspješno zbrinjava stotinjak mališana, s mogućnošću proširenja i nadogradnje ovisno o potrebama naših građana. Sve je to naš novac uložen u našu zajednicu. Važni su i projekti u kulturi koje partnerski uspješno rješavamo s našom dugogodišnjom ustanovom općinske knjižnice te sigurno prednjačimo u ponudi zabave, obrazovanja, sporta, teatra i zagorskih delicija – istaknuo je svetokriški načelnik.

Novi izazovi

– Zacrtanih 50 projekata 2012. godine bio je velik, gotovo nedostižan pothvat, od izgradnje nogostupa na spomenutim dionicama, preko asfaltiranja kritičnih dionica, spojnih cesta, rješavanja vodovodnih mreža visokih zona, sanacije klizišta, modernizacija vatrogasnih vozila, širenja zone, nabave pozornice, obnove knjižnice, sanacije smetlišta, malih i velikih, dječja igrališta koja polako, ali sigurno rastu, obnova župne kuće u Klupcima, modernizacija javne rasvjete, polivalentna dvorana za sve naše građane, stipendije, prijevoz učenika, pomoć socijalno ugroženima, širenje i modernizacija energetske strujne mreže, projekt WiFi4EU, aglomeracija, sustav kanalizacije itd. projekti su koje smo riješili ili uspješno rješavamo. Novo vrijeme nosi nove izazove, nove probleme koje ćemo zajednički rješavati. Suvremeni pogled prema životu donosi nova očekivanja i nove potrebe građana koje ćemo u novom sazivu nastaviti rješavati. Plan je oplemenjena slika našeg mjesta. Uz rješavanje problema sa zbrinjavanjem otpada, projekt aglomeracije koji provodimo s našim partnerima očuvat će naša domaćinstva i rješavati problem otpadnih voda. Razne prometnice sastavni su dio našeg svakodnevnog života, povećani broj automobila svakodnevno ih troši, a mi ih sustavno moderniziramo. Ulaganje u najmlađe za sve je naše zajednice presudno, pa tako i kod nas, kroz gradnju potrebne infrastrukture vrtića, ulaganje u školstvo i planiranje nove dvorane, a učenicima i studentima pomažemo i kroz stipendije. Pred nama su mnogi novi izazovi, kroz nove projekte, kroz uspješnu suradnju, kroz rad, a ne obećanja, ulazimo u novu razvojnu godinu, sve ove godine sam uz vas, uz vaše povjerenje možemo uspješno graditi budućnost našeg mjesta i dalje – zaključio je Marko Kos.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba