Policija je u ožujku na zagorskim prometnicama evidentirala 46 prometnih nesreća i čak 1596 prekršaja

VIŠE OD POLOVICE PREKRŠAJA ODNOSI SE NA BRZINU: U nesrećama ozlijeđeno sedam osoba, tri teško, a devet vozača bilo je pod utjecajem alkohola

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Policijski službenici PU krapinsko – zagorske u ožujku su obavili očevid kod 46 prometnih nesreća, od kojih je sedam nesreća bilo s ozlijeđenim osobama, pri čemu su tri osobe zadobile teške, a četiri osobe lakše tjelesne ozljede, dok je u 39 prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

Četvrtak kritičan dan

Najčešći uzrok nesreća je nepropisno kretanje vozila kolnikom, a prema vrstama prometnih nesreća, najviše je bilo međusobnih sudara vozila iz suprotnih smjerova. Kritični dan prema broju obavljenih očevida prometnih nesreća bio je četvrtak s devet obavljenih očevida, a najsigurnija bila je nedjelja s tri obavljena očevida.
U prometnim nesrećama sudjelovale su 93 osobe od čega je bio 71 vozač, 19 putnika i tri pješaka, a pod utjecajem alkohola u trenutku prometne nesreće bilo je devet vozača.

Pojas i mobitel

Tijekom redovitih zadaća i provođenja akcija u prometu u ožujku, policijski službenici evidentirali su i 1596 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Najviše utvrđenih prekršaja odnosi se na brzinu – 841 prekršaj što iznosi 52,7 posto ukupnog broja utvrđenih prekršaja, zatim slijede prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa (132) i prekršaji upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (66). Utvrđeno je i 45 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, 29 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, po deset prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, četiri prekršaja odbijanja alkotestiranja te jedan prekršaj nekorištenja zaštitne kacige.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba