Potpisan ugovor s izvođačem radova

Kulturni centar u Novom Marofu dobit će fotonaponsku elektranu i proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju

Objavljeno: 09.04.2021. zagorjeinternational

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Zvonko Vodopija iz tvrtke Vodopija d.o.o. potpisali su ugovor o radovima na gradnji fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju na Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Novom Marofu.
Vrijednost radova na gradnji 50 kW fotonaponske elektrane FE “Rabuzin 1” je 345.895,38 kuna s PDV-om, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku od tri mjeseca.
Cijeli ovaj projekt korištenja obnovljivih izvora energije, s izradom glavnog projekta, nabavom i ugradnjom jedne nove fotonaponske elektrane za vlastite potrebe te stručnim nadzorom, vrijedan je 418.776,94 s PDV-om. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, po Javnom pozivu za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene, sufinancira ga s iznosom od 159.760,78 kuna, odnosno 38,15 posto.

Gradonačelnik Jenkač ističe da je ovo samo jedan primjer brige o okolišu.
– Obnovljivi izvori energije nisu više budućnost, nego sadašnjost. I zbog brige o okolišu, ali i zbog mogućnosti da se koriste poticaji, odnosno, sufinanciranje projekta od strane Fonda, mi smo krenuli u ovu priču koja je sada pred svojim završetkom. Uskoro će naš reprezentativni objekt u centru Novog Marofa, naš Kulturni centar, imati fotonaponsku elektranu i proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju – rekao je gradonačelnik Novog Marofa.

Najnovije po kategorijama

BRAVO! Zlatarski mališani tijekom cijele su školske godine pomagali napuštenim životinjama – prikupljali donacije, a neki su čak i volontirali u Skloništu “Luč Zagorja”
ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

HRVATSKOJ NA RASPOLAGANJU 24,2 MILIJARDE EURA: Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u Krapini predstavilo mogućnosti koje donosi nova europska financijska omotnica 2021. - 2027.

ŽELJKO KOLAR: Županija je pripremila projekte vrijedne 1,5 milijardi kuna. ZORAN GREGUROVIĆ: Mi u Gradu Krapini jedva čekamo raspisivanje natječaja

Objavljeno: 08.06.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter