Bilježe gotovo šestogodišnje gubitke od ukupno 4,5 milijarda dolara

Prvi veliki proizvođač pametnih telefona povlači se s tržišta

Objavljeno: 05.04.2021. zagorjeinternational

Južnokorejski LG Electronics Inc prvi je veliki proizvođač pametnih telefona koji je zbog gubitaka, nakon što nije uspio pronaći kupca, donio odluku o ukidanju proizvodnog lanca, piše portal Poslovni.hr.

Ovom odlukom, ostavlja upražnjeno oko 10 posto tržišta u Sjevernoj Americi gdje je treći proizvođač po snazi. Nakon njegova povlačenja, za tržište u Sjevernoj Americi borit će se  Samsung Electronics i Apple Inc.

LG je imao brojne inovacije na području mobilne telefonije te je na vrhuncu u 2013. godini bio treći najveći proizvođač pametnih telefona nakon Samsunga i Applea, a sada bilježi gotovo šestogodišnje gubitke od ukupno 4,5 milijarda dolara.

Postojećim korisnicima, LG će osiguravati potporu i nove verzije programa još neko vrijeme, a kako se navodi u priopćenju tvrtke, napuštanje tako kompetitivnog tržišta omogućit će im da se fokusiraju na područja poput dijelova za električne automobile, pametne kuće i povezane uređaje.

Najnovije po kategorijama

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

VELIKI POVRATAK IVANE HABAZIN: Prošlog je vikenda u Dubaiju pobijedila Gruzijku i osvojila pojas WBC Middle East prvakinje, a onda iste noći potpisala ugovor za svoj idući nastup

NEUSTRAŠIVA ZLATARŠČANKA: “Lokacija je Abu Dhabi, datum 19. lipnja, a protivnica Layla McCarter. Ja ne izbjegavam nikoga. Nadam se da ovog puta neće imati opravdanja”

Objavljeno: 13.04.2021. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter